Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Τραμπ: Το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία - Βίντεο


 Στην ενδεχομένως «σημαντικότερη ομιλία του», ο Τραμπ ανέφερε -μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του- την Τετάρτη (02/12) πως «το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την Τετάρτη (02/12), δήλωσε πως πρόκειται ενδεχομένως για «τη σημαντικότερη ομιλία του» και υποστήριξε πως «το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε το εξής:


«Κάποτε είχαμε αυτό που ονομαζόταν "ημέρα εκλογών". Τώρα, έχουμε εκλογές ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Και πολλά κακά πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της γελοίας περιόδου. Ειδικά όταν πρέπει να αποδείξετε σχεδόν τίποτα για να ασκήσετε το μεγαλύτερο προνόμιό μας, το δικαίωμα της ψήφου. Ως Πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερο καθήκον από το να υπερασπιστώ τους Νόμους και το Σύνταγμα των ΗΠΑ, γι' αυτό είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω το εκλογικό σύστημα, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Έπειτα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως στην προεκλογική εκστρατεία του αποφάσισε να μην κηρύξει μια πρόωρη επικράτηση στις εκλογές, αφού θα χρειαστούν εβδομάδες ακόμα και μήνες για την οριστικοποίηση του νικητή, και άφησε αιχμές για τους αντιπάλους του καθώς -όπως είπε- «ενήργησαν σαν να γνώριζαν ήδη το αποτέλεσμα».


Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε:


«Η συνταγματική διαδικασία πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Θα υπερασπιστούμε την ειλικρίνεια της ψηφοφορίας διασφαλίζοντας ότι προσμετράται κάθε νόμιμο ψηφοδέλτιο και ότι δεν προσμετρώνται παράνομα ψηφοδέλτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις