Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η 3 Δεκέμβρη, για εμάς, δεν είναι «γιορτή». Είναι Ημέρα Αγώνα.

 


Στις 3 Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Εμείς, ως ΑμεΑ, ως γονείς, άλλα και ως εκπρόσωποι της κοινότητας των ΑμεΑ, την έχουμε κάνει Ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας μέχρι να νικήσουμε.

Τότε θα γίνει για όλους εμάς «Ημέρα Γιορτής και Μνήμης».

Γιατί η αναπηρία θα έχει γίνει κατανοητή ως αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας, θεσμοθετημένη και αποδεκτή πραγματικότητα και πτυχής της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Γιατί οι ανάπηροι θα έχουμε γίνει ισότιμοι πολίτες, υποκείμενα δικαιωμάτων και όχι αντικείμενα οίκτου.

Ας γίνει λοιπόν η φετινή 3η Δεκέμβρη, η αφορμή ενός πανελλαδικού αγώνα, για την προστασία της κοινωνικής αξιοπρέπειας, της ισότητας και του σεβασμού , εδραιώνοντας τις ανθρώπινες αξίες.

Μιας χωράς που σέβεται όλους τους πολίτες της και τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα δικαιώματα τους.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σας προσκαλούμε την Πεμπτη 03/12/2020 στις 14:30 μ.μ. στο διαδυκτιακό portal ενημέρωσης του Παρλάπιπας (oparlapipas.gr) με τον δημοσιογράφο Χρήστο Παπαπαναγιώτου να παρακολουθήσετε μια ζωντανή εκπομπή, αφιερωμένη σε αυτή την ήμερα.

Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΑμεΑ από διάφορες περιοχές της χώρας, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα των ΑμεΑ.

Θα χαρούμε να είστε όλοι στην παρέα μας!

Δημοσιογράφος

ΧρηστόςΠαπαπαναγιώτου


Συμμετέχοντες:


  • Αγγελής Ανδρέας Πολιτευτής Μαγνησίας του κόμματος ΑΜΕΑ

  • Φελώνης Θωμάς Σωματείο Ατόμων με νόσο του CROHN και Ελκώδη κολίτιδα

  • Δήμητρα Κατσή- Μπαρτζώκα. Τακτικο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας

  • Καρακάση Νίκη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας Και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας:Ε.Ο.Σ.ΣΠΑΝΟ.ΠΑ

  • Ελισάβετ Κρητικού Καραμπούλη Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηριες Περ.Ενότητας Αιτ/νιας Απόστολος Λουκάς( Κλινική Ψυχολόγος ΑμεΑ)

  • Σύλβια Αντώναρου Πρόεδρος του Συλλόγου (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες υπάρχουν μόνο Άνθρωποι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις