Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Απειλές κυβέρνησης σε εμπόρους: «Έτσι και δούμε συνωστισμό click away τέλος - Δεν θα επιτρέψουμε πελάτη σε μαγαζί»


 Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού επενδύσεων Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη απειλεί τους -κατεστραμμένους οικονομικά- εμπόρους να μην «τολμήσουν» και βάλουν κάποιον πελάτη στο μαγαζί τους.

Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε πως σε περίπτωση που υπάρξει συνωστισμός στην Ερμού η κυβέρνηση θα... «τελειώσει» με συνοπτικές διαδικασίες το click away.

«Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα» επανέλαβε. «Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS... Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε. 

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός» υπογράμμισε. 

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά» αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές» διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός.  

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» τόνισε ακόμα. 

«Η ‘’παράδοση εκτός’’ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» επισήμανε

«Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών» διευκρίνισε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις