Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

«Απαγορεύουν» την επιστροφή όσων θα ταξιδεύσουν στο εξωτερικό στις γιορτές: 10 μέρες καραντίνα όταν επιστρέψουν


 Την ουσιαστική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό την εορταστική περίοδο επέβαλλε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα όποιος ταξιδεύσει στο εξωτερικό το διάστημα μεταξύ 18 Δεκεμβρίου και 7 Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να φέρει αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνει σε 10ημερη προληπτική καραντίνα.

Τα παραπάνω και ειδικά η προϋπόθεση της δεκαήμερης καραντίνας σημαίνουν ουσιαστικά «απαγόρευση» της εξόδου από τη χώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να υπάρξει «ισονομία» μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθώς χιλιάδες ευκατάστατοι Έλληνες ετοιμάζονταν να «δραπετεύσουν» σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βρετανία, η Ελβετία, η Σουηδία κλπ. στις οποίες δεν υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Από το μέτρο της προληπτικής καραντίνας δεν εξαιρείται κανείς - είτε πρόκειται για φοιτητή που επιστρέφει για τις εορτές από το εξωτερικό, είτε για κάποιον που ταξιδεύει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Η ανακοίνωση της προληπτικής δεκαήμερης καραντίνας πάντως έχει προκαλέσει μπαράζ αλλαγών στα εισιτήρια όσων είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν μετά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στην Ελλαδα, που σπεύδουν τώρα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για μία με δύο μέρες νωρίτερα, ώστε να μην υπαχθούν στο μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις