Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Απιστία: Μπορείτε να τη συγχωρήσετε;


Oι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 11% των παντρεμένων γυναικών και το 25% των παντρεμένων ανδρών θα απιστήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν είναι στην πραγματικότητα μονογαμικοί.

Τούτο λεχθέντος καταλαβαίνουμε γιατί η απιστία είναι ο νούμερο ένα λόγος που τα ζευγάρια καταλήγουν στο χωρισμό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο γάμος έχει πεθάνει και ότι δεν μπορεί να αναγεννηθεί. Στην πραγματικότητα αν το θελήσουν και οι δυο, τότε μπορεί να τα ξαναβρούν και να είναι πιο αγαπημένοι από ποτέ. Φυσικά αυτό συμβαίνει μετά από σκληρή δουλειά και πολλές συζητήσεις. 

Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους. Μερικοί το κάνουν γιατί ντρέπονται να μιλήσουν με το σύντροφό τους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τις φαντασιώσεις τους, κάποιοι άλλοι νιώθουν φόβο να συζητήσουν με το έτερο τους ήμισυ. Εάν ο προδομένος σύντροφος κατανοήσει τους λόγους της απιστίας, τότε θα μπορέσει να τους ξεπεράσει και εντέλει να συγχωρήσει το σύντροφό του.

Γιατί έχουμε περισσότερο άγχος το βράδυ και τι πρέπει να κάνουμε

Η ειλικρινής επίσης συζήτηση  μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει η σχέση. Χρειάζεται υπομονή και από τις δυο πλευρές, ώστε να αρχίσουν να μειώνονται τα τραύματα και να ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τέλος ό,τι και αν επιλέξετε θα πρέπει να το έχετε σκεφτεί πολύ καλά και να δείτε τι γίνεται μέσα σας. Μια βιαστική απόφαση σίγουρα θα ξαναφέρει το πρόβλημα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να καταστρέψει χειρότερα τη σχέση σας. Μιλήστε για το πως σας έκανε να νιώσετε αλλά δείξτε τη δύναμη να ακούσετε τους λόγους του συντρόφού σας, που τον οδήγησαν εκεί. Σε κάθε περίπτωση αν νιώσετε την ανάγκη μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του ειδικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις