Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Click Away: «Λύση-θάνατο» για τους μικρομεσαίους στο λιανεμπόριο βρήκε η κυβέρνηση - Σφοδρές αντιδράσεις


 Στην εντελώς ανεδαφική και ανεφάρμοστη λύση του click away κατέληξαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι για το «άνοιγμα» των καταστημάτων λιανεμπορίου, κάνοντας ξεκάθαρο τι εννοούσε ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας πως «το άνοιγμα δεν θα γίνει όπως το φαντάζεστε». Ήδη οι έμποροι αντιδρούν καθώς η συγκεκριμένη «λύση» καταφέρνει και κάνει τα πράγματα... χειρότερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα λειτουργεί ως εξής: Ο καταναλωτής κάνει την ηλεκτρονική παραγγελία, προπληρώνει το προϊόν και με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, έξω από αυτό.

Μόνο που τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν ούτε το προσωπικό, ούτε την απαραίτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα και φυσικά ούτε τον εξωτερικό χώρο για να ανταποκριθούν σε αυτή τη μέθοδο που επιβάλει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά θα είναι σαν να μην άνοιξαν, ενώ μάλιστα πολλοί φοβούνται ότι ίσως καταλήξουν να έχουν και ζημιές, αφού θα πρέπει να πληρώσουν υπαλλήλους, ρεύμα, εμπόρευμα κτλπ. 

Οι μόνοι που θα ευνοηθούν θα είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για να το υποστηρίξουν.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ήδη οι έμποροι αντιδρούν χαρακτηρίζοντας το μέτρο «ανεφάρμοστο»: 

«Η προσπάθεια καθιέρωσης της μεθόδου click away στις αγορές εν μέσω lockdown δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας. Για την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής. Η θέσπιση αυτή τη στιγμή του click away ενέχει σοβαρό κίνδυνο ανοίγματος όλης της αγοράς και μάλιστα ανεξέλεγκτα, με προφανείς συνέπειες για τον έλεγχο της πανδημίας.

Πιστεύω πως καμία νέα, αδοκίμαστη μέθοδος πωλήσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα μικρά ανοικτά εμπορικά καταστήματα που έχουν αποδείξει, εν μέσω πανδημίας, ότι δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Η Πολιτεία αυτή την δύσκολη εποχή οφείλει να προστατεύσει τόσο την δημόσια υγεία όσο και τον υγιή ανταγωνισμό», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μεταφέροντας την αγωνία αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις