Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: 8 φοιτητές 20 έως 26 ετών οι δράστες - Ήταν γνωστοί στις Αρχές


 Οκτώ φοιτητές ηλικίας από 20 έως 26 ετών φαίνεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη.

Η επικήρυξη δεν ενεργοποιήθηκε, γιατί η ταυτοποίηση έγινε μέσα από κάμερες, αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα και γνωστή ακροαριστερή ιστοσελίδα. Οι δράστες είναι γνωστοί στις Αρχές και έχουν προσαχθεί ξανά στο παρελθόν.


Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησε στην εξιχνίαση της επίθεσης από ακροαριστερούς σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την 29η Οκτωβρίου 2020.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους 8 άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.
Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Στις 29 Οκτωβρίου άγνωστοι κουκουλοφόροι είχαν φορέσει ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και είχαν ανεβάσει τη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης είχαν επικηρυχθεί με 100.000 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις