Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ερντογάν: Η ΕΕ να απαλλαγεί από την πίεση της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων


Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την «σκόπιμη πίεση» που, όπως είπε, της ασκούν Αθήνα και Λευκωσία.

Νέες υποδείξεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σήμερα Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την να απαλλαγεί από την πίεση, που όπως υποστήριξε, της ασκείται από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγεί από την πίεση που ασκείται σκόπιμα από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως επισήμανε, «είναι λάθος η ΕΕ να είναι υπό την ομηρία δυο κρατών πρέπει να γλιτώσει από τις πιέσεις». 

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ενώ σημείωσε ότι «δεν θα φτάσουν πουθενά τιμωρώντας τον δίκαιο αγώνα της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε πως οι απαιτήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών -σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τουρκική συμπεριφορά- ήταν «άδικες». 

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες αρκετών χωρών. Κι αυτό επειδή οι απαιτήσεις τους ήταν άδικες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι «κάποιες χώρες της ΕΕ με κοινή λογική υιοθέτησαν θετική προσέγγιση και ματαίωσαν τα σχέδια (για αυστηρότερα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας)».

«Υπάρχει η προσδοκία για διαπραγμάτευση στη Σύνοδο του Μαρτίου. Να το πω ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα» σχολίασε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά δικαιώματα που πρέπει να δοθούν στην Τουρκία από χώρες της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις