Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα μας δώσουν ποτέ τα μεταχειρισμένα F-35


 Ελληνοτουρκικά: Γιατί τα έξι τούρκικα F-35 δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, αν και η Αθήνα τα ζήτησε και γιατί δεν θα πάρουμε μεταχειρισμένα.

Οι ΗΠΑ απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής και αγοράς 100 F-35, λόγω της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Μ-346: Ο μίνι ιπτάμενος δολοφόνος που φέρνει το Ισραήλ στην Ελλάδα

Aυτό είναι γνωστό.

Επισης γνωστό είναι πως η Ελλάδα ζήτησε μεταχειρισμένα F-35, με πληροφορίες να θέλουν την Αθήνα να παίρνει τελικά τα έξι τουρκικά F-35 τα οποία δεν παραδόθηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα έξι αυτά F-35 θα πάνε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να κλονίσει και άλλο τις σχέσεις της με την Τουρκία. Τα συγκεκριμένα έξι F-35, βαμμένα κατά πολλούς ακόμα και στα τουρκικά χρώματα, η σκέψη είναι να μην δοθούν στην Ελλάδα για να μην εξοργιστεί η Άγκυρα.

«Χοντρό να μας τα δώσουν ενώ είναι βαμμένα με τα τουρκικα χρώματα», λένε στο sportime.gr άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τα μεταχειρισμένα αμερικάνικα F-35 δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα, παρά μόνο F-35 που γίνονται εξαγωγή (σ.σ. άλλες δυνατότητες).

Έπιασαν σύμβουλο του Ερντογάν με 100 κιλά ηρωίνης

Είναι κοινό μυστικό πως τα F-35 που εξάγουν οι ΗΠΑ είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από αυτά που προορίζονται για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Δεν είναι δυνατό να έρθουν μεταχειρισμένα F-35 στην Ελλάδα γιατί θα είναι καλύτερα από τα ολοκαίνουργια εξαγωγής (σ.σ. κάποιοι κάνουν λόγο για καλύτερες στελθ ιδιότητες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις