Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Για ιδία χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω του gov.gr

 Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι για ιδία χρήση και θα καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός θα μπορεί ο πολίτης να μπαίνει στο gov.gr με κωδικούς του Taxisnet και να το εκτυπώνει. Το πιστοποιητικό θα φέρει σφραγίδα του ελληνικού δημοσίου και ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει τις δόσεις και τις ημερομηνίες που έκανε το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έδωσε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, είπε πως θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για δική τους χρήση, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Ιανουάριο.

Συμπλήρωσε δε, πως μέχρι αυτή τη στιγμή το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια άλλη υπηρεσία. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέχεια σε επίπεδο ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις