Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ προτείνει συμφωνίες ΑΟΖ σε Αίγυπτο & Ισραήλ: «Υπάρχουν ευκαιρίες και πιθανότητες για συμφωνία»


 Σε μια προσπάθεια να απομονώσει την Ελλάδα, η Τουρκία ξεκίνησε μία εκστρατεία «γοητείας» και «προσφοράς» θαλασσίων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν ανήκουν, φυσικά, ούτε στη Τουρκία, ούτε στο Ισραήλ ή την Αίγυπτο, αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εκεί είναι η ουσία της τουρκικής προσφοράς: Προσπαθούν να δελεάσουν με περιοχές που δεν τους ανήκουν τις δύο χώρες και να διαρρήξουν τις νεοπαγείς συμμαχίες με την Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις του μίλησε για την «πιθανότητα υπογραφής συμφωνιών για ΑΟΖ με Ισραήλ και Αίγυπτο» και βέβαια ήξερε τι έλεγε: Υπάρχουν ανοικτές συνομιλίες και με τις δύο χώρες, με την Αίγυπτο πιο προχωρημένες.

Το Κάιρο θέλει να προχωρήσει σε μια συμφωνία-πακέτο που να περιλαμβάνει και την «ασφάλειά» του από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. 

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο Χ.Ακάρ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Πρόκειται για διαδικασία που εξελίσσεται. Θα δούμε τις εξελίξεις αυτές καθώς έχουμε συμφέρονται και δίκαια στην περιοχή. Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για αυτό όπως και πιθανότητες.

Το κοινό ενδιαφέρον προς αυτή την  κατεύθυνση είναι θέμα αμοιβαίας κατανόησης. Όταν έρθει η στιγμή μπορεί να υπάρξουν και συζητήσεις», είπε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις