Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμιο συναγερμός! Η μεγάλη προειδοποίηση της Interpol για τα εμβόλια και τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος


 Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με προσμονή τις εξελίξεις στην ανάπτυξη εμβολίου του κορονοϊού, κι ενώ ο εμβολιασμός έρχεται όλο και πιο κοντά με την πρόοδο της επιστήμης, η Interpol προειδοποιεί για μια άλλη πτυχή της υπόθεσης.

Όπως εξηγεί, δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς να επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Interpol εξέδωσε σήμερα παγκόσμιο συναγερμό προς τις 194 χώρες μέλη, προειδοποιώντας τις να προετοιμαστούν για επιθέσεις δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια, επιθέσεις τόσο φυσικές, όσο και online, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για την διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας.

Τα εγκληματικά δίκτυα θα στοχεύσουν επίσης ανυποψίαστους πολίτες μέσω πλαστών ιστότοπων και ψευδών θεραπειών, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και για την ζωή τους», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Interpol Γιούργκεν Στοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις