Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Τον στρατηγό Λόιντ Όστιν υπεύθυνο για το φιάσκο της Συρίας επέλεξε ο Τ.Μπάιντεν για ΥΠΑΜ -Άριστες σχέσεις με την Τουρκία

 Τον Αφροαμερικανό στρατηγό εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, έπειτα από 46 χρόνια,

αναμένεται να επιλέξει για την θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν. 

Ο Όστιν ήταν ένας εκ των υπευθύνων για το φιάσκο με τη εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ και το «highlight» της καριέρας του ήταν όταν ομολόγησε στο Κογκρέσο πως υπάρχουν μόλις «4-5» μαχητές στο πλευρό των ΗΠΑ την Συρία, καθώς οι υπόλοιποι... 5000 από όσους εκπαιδεύτηκαν εντάχθηκαν στον ISIS ή στην Αλ Κάιντα. 

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Λόγω ότι η επιχείρηση δημιουργίας του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» έγινε από κοινού με την Άγκυρα, ο Όστιν διατηρεί άριστες σχέσεις με την τουρκική ηγεσία και έχει πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στην Τουρκία, ακόμα και ως εν ενεργεία στρατηγός.


Ο Όστιν, αφού αποστρατεύθηκε, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon Technologies, μιας από τις εταιρίες που αναλαμβάνει μεγάλες συμβάσεις για το Πεντάγωνο, μέλος του ΔΣ της Nucor, της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας, και της εταιρείας υπηρεσιών υγείας Tenet. Έχει ιδρύσει εξάλλου τη δική του εταιρεία συμβούλων, την Austin Strategy Group. Εργάζεται ακόμη για τη φιλανθρωπική οργάνωση Carnegie Corporation της Νέας Υόρκης.

Ο Μπάιντεν δέχθηκε πιέσεις να επιλέξει Αφροαμερικανό για την θέση, σύμφωνα με το «Politico». Η απόφαση έρχεται δυο εβδομάδες αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα στελέχη της ομάδας της Εθνικής Ασφάλειας, μεταξύ των οποίων μία Αφροαμερικανίδα από την Λουιζιάνα , ένας Λατίνος γόνος μεταναστών, ένας υπέρμαχος της πολυμερούς συνεργασίας και η πρώτη γυναίκα  υποδιευθύντρια της CIA.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τους,   Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τις 20 Ιανουαρίου. Τζον Κέρι, ο οποίος θα αναλάβει ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα.  Τζέικ Σάλιβαν ο οποίος θα αναλάβει σύμβουλος  σε θέματα εθνικής ασφάλειας και η δικηγόρος Αβρίλ Χέινς, η οποία θα είναι η επόμενη διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών. Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ θα αναλάβει πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ο Μπάιντεν θα προτείνει επίσης για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security) τον ισπανόφωνο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, κουβανικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις