Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Χάος τωρα στο Παρίσι: (ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA) Δακρυγόνα και φωτιές σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών


 Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι σήμερα για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τα σχέδια για την πολιτική ασφάλειας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές θα καταλύσουν τις πολιτικές ελευθερίες.

Δεκάδες κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια.

22 συλλήψεις

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας σήμερα στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια.

Ειδικότερα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Μακρόν, αρκετά!» ή, «Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι» και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Νταρμανέν παραιτήσου» ή «Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας».

Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

«Όλοι μισούν την αστυνομία», «αντι-αντι-καπιταλιστές», φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις