Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Υπόθεση Novartis: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος – «Η ανάκριση είναι ενδελεχής»


 Την ερχόμενη Δευτέρα περνάει το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τρεις ώρες χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει την κατάθεση του στον Άρειο Πάγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η συνέχιση της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου σήμανε την επανεκκίνηση της ανάκρισης η οποία είχε παγώσει προσωρινά προκειμένου να δοθεί απάντηση για το αν η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δικαίωμα  να θέτει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το αρμόδιο Συμβούλιο απάντησε αρνητικά και η ανάκριση ξεκίνησε και πάλι σήμερα με την αρμόδια εισαγγελική λειτουργό Βασιλική  Θεοδώρου να μην παρίσταται στην κατάθεση, λόγω ασθένειας.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην διακοπή της ανάκρισης, για περίπου ένα μήνα, προκειμένου να αποφανθεί το  Δικαστικό Συμβούλιο για τα δικονομικά ζητήματα που προέκυψαν.

«Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 θα περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός και βουλευτής  του Κινήματος Αλλαγής  Ανδρέας Λοβέρδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις