Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ακάρ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στη Μεσόγειο - Τι είπε για τους S-400


 Την Ελλάδα έδειξε ως υπεύθυνη για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ θεωρεί πως η Αθήνα ευθύνεται για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με το να κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα επιθυμεί την τεταμένη κατάσταση στη Μεσόγειο, ενώ η Άγκυρα ζητά την ειρήνη και την επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε μήνυμα και προς τις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η διαδικασία για την προμήθεια των S-400 ακολουθείται κανονικά, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και τεχνολογικές διαστάσεις του ζητήματος.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Επίσης, ο έλεγχος και οι προετοιμασίες για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας, συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί.

Yπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης, πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, το αμυντικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, κυρώσεις στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο δαπανών, ύψους 740 δισ. δολαρίων, προβλέπονται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση των ρωσικών S-400, αλλά και την επέκταση εκείνων τόσο για τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2, όσο και για τον «Turkish Stream», τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, και για την απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας.

Και μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει προαναγγείλει την άσκηση «βέτο», θεωρώντας το αδύναμο, ωστόσο το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε με 335 ψήφους υπέρ και 78 κατά, διασφαλίζει πιθανότατα την παράκαμψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις