Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Νέα βόμβα!! Παραιτούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κουβέιτ Η παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του Κουβέιτ παραδόθηκε στον εμίρη από τον πρωθυπουργό

 


Πόλη του Κουβέιτ: Η παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του Κουβέιτ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σέιχ Σάμπαντ Χαλάτ Αλ Χαμάτ Αλ Σάμπα παραδόθηκε στον Αμίρ Σέιχ Ναβάφ Αχμάντ Αλ Τζαμπέρ Αλ Σάμπε σήμερα το πρωί. Το υπουργικό συμβούλιο συγκροτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Σέιχ Σάμπαντ Khalid Al Hamad Al Sabah.

Το υπουργικό συμβούλιο αναστρέφει καθώς επιδεινώνεται η σχέση μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών. Την περασμένη εβδομάδα, 38 από τα 50 μέλη που κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου είχαν καταθέσει κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού, αφήνοντας το υπουργικό συμβούλιο σε κατάσταση αναταραχής.

Στη συνέχεια, παρά τις αναφορές ότι το υπουργικό συμβούλιο παραιτήθηκε, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Σέιχ Χαμάντ Τζαμπίρ αλ Άλι Ασμπάχ έφτασε στο Seaf Palace την Τρίτη το απόγευμα για να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργό για να παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον Εμίρ σήμερα το πρωί. Το κοινοβούλιο του Κουβέιτ αποτελείται από 50 εκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου και ένα 15μελές υπουργικό συμβούλιο που ορίζεται από τον εμίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις