Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν δέχονται εμβολιασμό 4 στους 10 ηλικιωμένοι σε δομές

 Τρίμηνη παράταση που αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα στέγασης και το επίδομα παιδιού ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί.

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού και τα προνοιακά επιδόματα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι” η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Δόμνα Μιχαηλίδου. Οπως είπε, οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και εκτίμησε πως τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το 90% της διαδικασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα. Αποκάλυψε, ωστόσο, πως το 40% των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και καταβάλλονται προσπάθειες, μέσω της ενημέρωσης, να μεταπειστούν κάποιοι από αυτούς.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Επανέλαβε πως εξετάζονται οι τρόποι για να διευκολυνθούν όσοι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και δεν φιλοξενούνται σε δομές, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε επίσης πως ορισμένα προνοιακά επιδόματα παρατείνονται για τρεις μήνες, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε δημόσιες υπηρεσίες. Διευκρίνισε πως η τρίμηνη παράταση αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα στέγασης και το επίδομα παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις