Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η Κομισιόν πέρασε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Για ιατρικούς σκοπούς αλλά θα μείνουν και μετά την πανδημία»

 


Από την «πίσω πόρτα» πάει να περάσει η Κομισιόν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικά εμβολιασμού στα ταξίδια, καθώς σήμερα ανακοίνωσε πως ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για «ιατρικούς σκοπούς».

Αυτές οι οδηγίες στοχεύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να είναι ομοιόμορφα και να έχουν ένα ελάχιστο σύνολο δεδομένων ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Κατέθεσαν επίσης τη βάση για ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τη διασφάλιση της γνησιότητας και της ακεραιότητας των πιστοποιητικών, για το οποίο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο δίκτυο eHealth, συμπεριλαμβανομένου του περαιτέρω προσδιορισμού των απαραίτητων μέτρων προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, σημείωσε: «Χαιρετίζω την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την απόδειξη του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς» και συμπλήρωσε ότι «τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού το ξεπεράσουμε».

Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν σε ένα σχέδιο που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας ευελιξία και συμβατότητα με τις υπάρχουσες εθνικές λύσεις.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Με λίγα λόγια αυτό ήταν ένα βήμα από την Κομισιόν για την προώθηση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλες τις πτυχές της ζωής των Ευρωπαίων, από τα ταξίδια μέχρι την... εστίαση, αφού πλέον τα πιστοποιητικά θα είναι ομοιόμορφα κάτι που σημαίνει πως η χρήση τους θα μπορεί να επεκταθεί παντού με μία απλή απόφαση.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί αφόρητες πιέσεις στην ΕΕ για την εφαρμογή ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις μεταφορές, που ουσιαστικά θα υποχρεώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν, αφού χωρίς αυτό οι απαγορεύσεις θα είναι δρακόντιες και δεν θα μπορεί κάποιος να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις