Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός για ύποπτη εισαγωγή σε ΜΕΘ: Ερωτηματικά για το εμβόλιο

 


Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και έντονη κινητικότητα ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός άνδρα που τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

Συναγερμός έχει σημάνει σε ιατρικό, επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο από την υπόθεση εισαγωγής άνδρα σε ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό του και ενώ παραμένει αρνητικός σε όλα τα τεστ Covid-19 που του έχουν γίνει.

Αν και ακόμα οι γιατροί δεν έχουν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για την αιτία των οργανικών αντιδράσεων που οδήγησαν στην διασωλήνωση, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ξεκίνησε μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όλα τα τεστ covid στα οποία υποβλήθηκε ο εν λόγω ασθενής, πριν και μετά τον εμβολιασμό και τη διασωλήνωσή είναι αρνητικά, ενώ ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα όλες οι εξετάσεις δεν έχουν δείξει άλλες αιτίες.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Για την συγκεκριμένη περίπτωση έχει ενημερωθεί και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρήγγειλε πρόσθετες εξετάσεις, οι οποίες δεν έχουν δώσει σαφείς ενδείξεις ως προς τα αίτια.

Πλέον, επιστημονικά τόσο από τους θεράποντες ιατρούς όσο και στον ΕΟΦ εξετάζεται -ατύπως ακόμα- το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποια μη καταγεγραμμένη παρενέργεια του εμβολίου. Ακόμα, δεν υπάρχει επικρατέστερο σενάριο εργασίας. Ωστόσο, όλες οι θεωρίες που έχουν ελεγχθεί από τους γιατρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σε περίπτωση που τελικά πιστοποιηθεί ότι το εμβόλιο ελέγχεται για ενδεχόμενες παρενέργειες, τότε πρώτα θα πρέπει να εντοπιστεί η παρτίδα των εμβολίων, να ιχηλατηθεί και εφόσον πιστοποιηθεί να ανακληθεί. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις αν θα αναστείλει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό, προληπτικά ή θα επιμείνει στο σχέδιο.

Από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων προκύπτει ότι ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί κανονικά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις