Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ο άνθρωπος που παριστάνει τον σωτήρα, ενδέχεται να είναι πολύ πιο επικίνδυνος

 


Ο άνθρωπος που αρέσκεται να φωτογραφίζεται ως Μεσσίας, πιθανόν να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος. Ίσως και πιο επικίνδυνος από τον γραφικό που εισέβαλε στο Καπιτώλιο επιχειρώντας να ανατρέψει την λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας.

Είναι ο άνθρωπος που έχει την δύναμη να φιμώνει οποιαδήποτε φωνή, κραυγή, ψίθυρο, κλάμα, γέλιο και να μην δίνει λόγο σε κανέναν
Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον περιβόητο Μπλέκ, τον οπαδό του Τραμπ που εισέβαλε με τα κέρατα και το δόρυ στο Καπιτώλιο. Το πρόσωπο του έγινε συνώνυμο της γραφικότητας. Ήταν όντως μία επικίνδυνη ενέργεια, από έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Και χύθηκε αίμα. Αίμα που αδικαιολόγητα υποβαθμίστηκε, διότι ανήκε σε οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, και σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τους εμποδίσει.

94662db1fd53b3a2143fd3c20b63d1af
Ο Μπλέκ του καπιτωλίου

Ο εικονιζόμενος κύριος όμως ο οποίος αρέσκεται να φωτογραφίζεται ως Μεσσίας, δεν είναι μια γραφική φιγούρα. Αντίθετα, διαθέτει τεράστια ισχύ. Που ίσως να είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον πρόεδρο της ισχυρότερης δύναμης στον κόσμο. Τον πρόεδρο Τραμπ δηλαδή. Είναι ο άνθρωπος που παριστάνει τον σωτήρα της Δημοκρατίας, μπορεί όμως στην πραγματικότητα να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ίδια την Δημοκρατία.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Πρόκειται για τον περιβόητο Jack Dorsey, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter! Τον άνθρωπο που αποδείχτηκε ισχυρότερος ακόμα και από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού με μία απόφαση απλώς διέγραψε την παρουσία του Τραμπ από το ισχυρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.

Jack Ντόρσεϊ Twitter
Είναι το ίδιο γραφικό με τον Μπλεκ. Ίσως όμως να αποδειχτεί πιο επικίνδυνος.

Ζήσαμε λοιπόν το πρωτοφανές, ένας διοικητής μιας πολυεθνικής επιχειρήσεις να καταφέρνει να επιβάλει την θέλησή του επάνω στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Και όχι απλά να επιβάλει την θέλησή του, αλλά να φιμώνει τον υποτιθέμενα ισχυρό τον άνθρωπο του πλανήτη. Δηλαδή, οι ισορροπίες στην δημοκρατία έχουν ανατραπεί κατά έναν τρόπο ο οποίος πρέπει να προκαλέσει τουλάχιστον ανησυχία. Είτε κάποιος συμπαθεί είτε αντιπαθεί τον Τραμπ.

Για την ακρίβεια ο εικονιζόμενος έχει την δύναμη να θυμώνει οποιαδήποτε φωνή, κραυγή, ψίθυρο, κλάμα, γέλιο και να μην δίνει λόγο σε κανέναν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τον χαλκά στην μύτη και το μούσι που παραπέμπει σε ψευδόμεσσία, μπορεί να ελέγχει την ίδια την δημοκρατία, και να μην λογοδοτεί. Το λες και επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις