Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

O Ερντογάν ''προσκύνησε'' το Ισραήλ & εκλιπαρεί για βοήθεια: Ρίχνει ''άκυρο'' στη Χαμάς


 Κίνδυνος για την Ελλάδα;

Ητουρκική κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει τις επιχειρήσεις της Χαμάς στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με ξένες δημοσιογραφικές πηγές. Τα μέλη της Χαμάς δεν λαμβάνουν πλέον

υπηκοότητα ή μακροχρόνιες θεωρήσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Οι απαιτήσεις του Ισραήλ για την Χαμάς και η δήλωση Ισραηλινού υπουργού για συμμετοχή της Τουρκίας στον αγωγό φυσικού αερίου Easte Med, αποτελούν σημάδια προσέγγισης μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας.

Η Τουρκία έδινε βίζα με μεγάλη διάρκεια και τουρκική ιθαγένεια σε ορισμένα από τα βασικά μέλη της Χαμάς, αλλά η κατάσταση άρχισε να αλλάζει τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει τις επιχειρήσεις της Χαμάς, με τα μέλη της να μην έχουν πλέον αυτές τις διευκολύνσεις. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ένα μέλος της Χαμάς συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και απελάθηκε.

Το AKP,  το οποίο ασπάζεται την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στήριζε της Χαμάς και υπήρξε βασικός υποστηρικτής της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η οργάνωση αυτή άρχισε να χρησιμοποιεί την Κωνσταντινούπολη ως βάση για μυστικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοεπιθέσεων, σε άλλες χώρες, εδώ και πολλούς μήνες.

Νέες λεπτομέρειες έχουν αναδυθεί στις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της έμφασης στην πρόσληψη Παλαιστινίων φοιτητών που σπουδάζουν μηχανική και ιατρική στο εξωτερικό για παράνομες τρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ ο Ερντογάν προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τους παλιούς συμμάχους της χώρας του, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

"Έχουμε  ένα παζάρι διαπραγμάτευσης που ενδιαφέρονται Τούρκοι και Ισραηλινοί με επίκεντρο την Χαμάς, το οποίο  λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετό διάστημα", ανέφεραν οι πηγές.

Δημόσια, ο Ερντογάν επιμένει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει τους Παλαιστινίους εναντίον του Ισραήλ, αλλά το γεγονός είναι ότι η Χαμάς φαίνεται να υπερέβη τα εσκαμμένα  χωρίς την έγκριση του, του έδωσε τη δικαιολογία να αρχίσει να περιορίζει τις δραστηριότητές της οργάνωσης αυτής.

Η τουρκική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή  πληροφοριών άλλων χωρών, αποκάλυψε έναν ιστό τρομοκρατικών οργανώσεων που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους, για να κάνουν την "βρώμικη δουλειά" τους  υπό την κάλυψη μουσουλμανικών φιλανθρωπικών ομάδων που υποστηρίζουν φοιτητές.

Ο κύριος στόχος μιας από τις μυστικές μονάδες της Χαμάς, είναι να στρατολογήσει Παλαιστίνιους που σπουδάζουν μηχανική και ιατρική στο εξωτερικό. Ένας τέτοιος μαθητής ήταν ο Ahmed Sidar, 28 ετών, από τον Jericho, ο οποίος προσλήφθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2018 από δύο μέλη της Χαμάς.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο Σιντάρ συμφώνησε να εργαστεί για τη Χαμάς και έλαβε εκπαίδευση σε ασφαλή περιοχή. Όταν επέστρεψε στη Δυτική Όχθη, εξοπλισμένος με smartphone, του ζητήθηκε να αρχίσει να στρατολογεί με την σειρά το δικό του δίκτυο, αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή μυστική υπηρεσία και τώρα κρατείται στη στρατιωτική φυλακή Ofer κοντά στη Ραμάλα. 

Η μονάδα al-Raed διευθύνεται από τον Samekh Saraj, ένα ανώτερο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα, ενώ ο άμεσος διοικητής του είναι ο Maher Salakh, ο οποίος ταξιδεύει μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Βηρυτού έχοντας τουρκική βίζα.

Η επιτήρηση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Κωνσταντινούπολη αποκάλυψε ότι η Χαμάς διαθέτει  γραφεία στην περιοχή Başakşehir στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Εκεί φιλοξενούνται οργανώσεις όπως ο Παγκόσμιος Συνασπισμός για την βοήθεια στην Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ, ο Σύνδεσμος Πρεσβύτερων της Παλαιστίνης, το Ινστιτούτο Raya και ο Σύνδεσμος Λευκών Χεριών, οι οποίες είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και παρακλάδια της Χαμάς..

Επισήμως, είναι φιλανθρωπικές ομάδες που υποστηρίζουν μαθητές. Οι υπεύθυνοι του al-Raed χρησιμοποιούν διάφορα εστιατόρια στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ένα κάτω από το στάδιο Fatih Terim.

Τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ότι «ενδιαφερόμαστε να φέρουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ σε καλύτερη θέση». Οι δύο χώρες ήταν κάποτε στρατηγικοί σύμμαχοι.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι το κλειδί για τη βελτίωση των δεσμών μεταξύ Ιερουσαλήμ και Άγκυρας είναι η Τουρκία να παραιτηθεί από την υποστήριξή της στη Χαμάς.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Ερντογάν τα δίνει όλα για συμμαχήσει με το Τελ Αβίβ και να σωθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σε βάρος της Ελλάδος, και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις