Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Μ.Τσαβούσογλου «αδειάζει» την κυβέρνηση: «Ποιες κυρώσεις; Υπέροχη για μας η ευρωπαϊκή σύνοδος του Δεκεμβρίου!»


 «Θέλουμε να γίνουμε κράτος μέλος της ΕΕ»

Τρεις ημέρες πριν την έναρξη των διερευνητικών η ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, ταυτόχρονα αδειάζοντας την ελληνική κυβέρνηση

αφού υποστηρίζει πως στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου όχι μόνο δεν μπήκαν κυρώσεις όπως υποστήριζε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά ήταν θετική για την Τουρκία και το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας! 

«Ξεκινήσαμε να δίνουμε θετικά μηνύματα επειδή πήραμε την κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου  ως μήνυμα συνεννόησης με Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανταποδώσαμε», είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ακόμα προϋπόθεση: «Εάν ανανεώσουμε τη διαδικασία πρόσβασης στις διαπραγματεύσεις, η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε όλα τα σημεία έναρξης και λήξης των κεφαλαίων».

«Εάν η ΕΕ αποφασίσει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, θα καταστρέψει τον διάλογο μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών», δήλωσε με θράσος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο Politico, στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Εάν η ΕΕ επιλέξει να αποφύγει τις κυρώσεις και να αναζωογονήσει τις ενταξιακές συνομιλίες, τότε η Άγκυρα είναι έτοιμη να τηρήσει όλα τα κριτήρια», είπε.

«Είπα σε όλους ότι τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα. Αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ώστε κανείς να μην δικαιολογεί περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας. Οι συναντήσεις ήταν ειλικρινείς», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος θεωρεί ότι η Τουρκία δίνει… θετικά μηνύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις