Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ο Τραμπ αλλάζει τα σχέδια λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν - Θα πραγματοποιήσει ομιλία σε αεροπορική βάση πριν φύγει


 Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον το πρωί της ημέρας της ορκωμοσίας, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε μια πηγή με γνώση του θέματος, αλλά φαίνεται να υπάρχουν εξελίξεις καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ν.Τραμπ δεν θα πάρει απλά το Air Force One και θα φύγει όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά θα πραγματοποιήσει και εκδήλωση(στην οποία θα υπάρχει και ομιλία) στην αεροπορική βάση Άντριους περιστοιχισμένος από στρατιωτικό προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο η σταθερά ασκούσα αντιπολίτευση Ν.Πελόζι υπέβαλλε αίτημα σε απόστρατο στρατηγό να εξετάσει αν είναι ασφαλές το Καπιτώλιο για την ημέρα ορκωμοσίας του Τ.Μπάιντεν.

Το ταξίδι θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

Ο Τραμπ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, σύμφωνα με την πηγή.

Κατόπιν, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, είπε η πηγή στο Reuters.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να ταξιδέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς δεν θα έχει αλλάξει μέχρι εκείνη την ώρα η αμερικανική προεδρία.

Εάν, ωστόσο, ο Τραμπ ταξίδευε μετά την ορκωμοσία, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Μπάιντεν για να χρησιμοποιήσει το Air Force One.

Η Πελόζι ανέθεσε σε έναν απόστρατο αντιστράτηγο να εξετάσει την ασφάλεια του Καπιτωλίου

Η Πελόζι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από έναν απόστρατο αντιστράτηγο να διενεργήσει μια έρευνα για την ασφάλεια του Καπιτωλίου. "Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει τώρα να εξετάσουμε σχολαστικά την ασφάλεια του Καπιτωλίου", εξήγησε.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Ράσελ Ονορέ ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τις στρατιωτικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πληγέντες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις