Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα από τον Ντ.Τραμπ - «Τρέμουν» το 2024

 


Οι Δημοκρατικοί σε συνεργασία με το βαθύ κράτος προσπαθούν από τώρα να προφυλαχθούν για τις εκλογές του 2024 και θέλουν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα από τον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέπεμψε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η κατηγορία που του προσάπτουν είναι η «υποκίνηση σε ανταρσία». Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε και από ελάχιστους Ρεπουμπλικάνους. Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκε από μόλις δέκα βουλευτές. 

Όμως η συζήτηση για την καθαίρεση του Τραμπ θα γίνει στη Γερουσία την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει ορκιστεί πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί μετά την 20ή Ιανουαρίου θα έχουν 50 ψήφους στη Γερουσία, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικαστεί ο Τραμπ. Όπερ και σημαίνει ότι 17 Ρεπουμπλικανοί πρέπει να ψηφίσουν «ναι» για να καταδικαστεί ο απερχόμενος πρόεδρος. Στο παρελθόν, όμως, αρκούσε και η απλή πλειοψηφία για την απομάκρυνση.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Όμως η αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται αποκλειστικά για έναν πολιτικό συμβολισμό, καθώς στη «δίκη»διακυβευόταν και η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο μέλλον. Σε περίπτωση που ο Τραμπ κριθεί ένοχος, θα κατατεθεί ξεχωριστή πρόταση ώστε να διεξαχθεί χωριστή ψηφοφορία επιτόπου, προκειμένου να στερηθεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα διά παντός!

Μάλιστα η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων δεν χρειάζεται ενισχυμένη αλλά απλή πλειοψηφία, την οποία έχουν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις