Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Πακιστανούς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοi πάνω από το Αιγαίο; - Tι λέει το ινστιτούτο BESA

 


Πακιστανούς πιλότους είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Begin-Sadat Center for Strategic Studies εξαιτίας της απόπειρας  πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Αεροπορία της χώρας έχασε σχεδόν τη μισή δύναμή της από 1350 πιλότους σε μόλις 680. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το «αδερφικό» Πακιστάν με αποτέλεσμα το τελευταίο να στείλει πιλότους F-16 προκειμένου να υπάρχει κάποιος που να πετά τα αεροσκάφη.

Δεν αναφέρεται πόσοι Πακιστανοί πιλότοι εξακολουθούν και πετούν ακόμη με την τουρκική Αεροπορία, ή αν η αποστολή τους ήταν προσωρηνή και μόνο, μέχρι να βρει τρόπο η τουρκική Αεροπορία  καλύψει τα κενά.

Αυτό όμως πολύ δύσκολα πρόκειται να καλυφθούν. Η εκπαίδευση ενός πιλότου και η τοποθέτησή του σε Μοίρα αναχαίτισης είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνια για να αποδώσει καρπούς.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πακιστανός Αρχηγός της Αεροπορίας σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, για να συναντηθεί -μεταξύ άλλων και με Πακιστανούς πιλότους-  χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα  τις σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν, ως «ένα λαό σε δύο κράτη»..

Παράλληλα το BESA αναφέρει ότι η τουρκική Αεροπορία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, καθώς τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη για περίπου 270 F-16 που διαθέτει και δεδομένων των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αυτός πιθανότατα θα είναι κάποιο ρωσικό μαχητικό, κάτι όμως καθόλου εύκολο για την τουρκική Αεροπορία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις