Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Το Κιργιστάν δεν θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer, λόγω έλλειψης των ειδικών ψυγείων


 Το Κιργιστάν δεν σχεδιάζει να παραλάβει εμβόλια της Pfizer για τον κορονοϊό, καθώς δεν διαθέτει τα ειδικά ψυγεία που χρειάζονται για τη φύλαξή τους.

Αντιμέτωπο με μια πρακτική δυσκολία, ως προς τη φύλαξη των εμβολίων για τον κορονοϊό, φαίνεται ότι βρίσκεται το Κιργιστάν και ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεν σκοπεύει να λάβει εμβόλια της Pfizer.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας, Αλιμκαντίρ Μπεϊσενάλιεβ, το Κιργιστάν δεν διαθέτει τα ειδικά ψυγεία που είναι απαραίτητα για τη φύλαξη των εμβολίων της Pfizer για τον κορονοϊό. 

«Μας προσφέρθηκε το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer. Εντούτοις, το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται σε ψυγείο, στους -70 βαθμούς Κελσίου. Μας προσέφεραν περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις, δωρεάν. Ωστόσο, για τη φύλαξη των εμβολίων, πρέπει να έχουμε ειδικά ψυγεία. Αλλά δεν έχουμε τέτοια ψυγεία» σημείωσε ο ίδιος. 

 Όπως είπε συγκεκριμένα, κάθε ψυγείο που είναι κατάλληλο για τη διατήρηση τέτοιας θερμοκρασίας κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, χρειάζονται ακόμη 2 εκατομμύρια για τη φύλαξη των εμβολίων της Pfizer. 

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer απαιτεί φύλαξη και μεταφορά στους -70ºC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις