Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

"Πόλεμος" μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου-Τουρκίας στη Λιβύη - "Παγίδες" Σίσι κατά της Άγκυρας στη Β. Αφρική


 Αιγύπτιοι και Γάλλοι "πολεμούν" ουσιαστικά με τους Τούρκους στη Β. Αφρική-Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε και Έλληνες κομάντο στην περιοχή υπό την αιγίδα της ΕΕ;

Ηκυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι, έχει δώσει εντολή στις μυστικές της υπηρεσίες, να διεξάγουν έναν ανελέητο πόλεμο με τις αντίστοιχες τουρκικές (ΜΙΤ), με κύριο θέμα τη Βόρειο Αφρική και συγκεκριμένα τη Λιβύη, στην οποία οι Τούρκοι έχουν μία αεροπορική και δύο ναυτικές βάσεις ενώ ετοιμάζονται και για άλλες χώρες.

Αραβικές δημοσιογραφικές πηγές τονίζουν ότι το Κάιρο έχει καταστήσει τη σύγκρουσή του με την Άγκυρα σε κύρια προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής, καθιστώντας όλες τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής ως ένα "πιθανό πεδίο μάχης" με τους νεο-οθωμανούς του Ερντογάν. 

Ο πληροφορίες γνωστής ιστοσελίδας (Intelligence Online) προσθέτουν ότι μετά τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, η Αίγυπτος κάνει τώρα το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τουρκική επιρροή στην περιοχή του Σαχέλ.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κάιρο αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της ειρηνευτικής του μονάδας στην πολυδιάστατη αποστολή σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι (MINUSMA), ενώ παρέχει πρακτική εκπαίδευση στις ένοπλες  δυνάμεις της Ομάδας των Πέντε για το Σαχέλ (G5 Sahel), που περιλαμβάνει τη Μαυριτανία, το Τσαντ, το Μάλι, τη Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα. 

Εκτός από τις προσπάθειές της να συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή, η Αίγυπτος προσπαθεί ανοιχτά να αντισταθμίσει την προσπάθεια της Τουρκίας να ενισχύσει την παρουσία της, σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. 

Κατά συνέπεια, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε απεσταλμένους στην περιοχή του Σαχέλ από το Διεθνές Κέντρο για την επίλυση συγκρούσεων, (CCCPA) του Καΐρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις