Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ηράκλειο - (video) Σε απόγνωση ο άστεγος που ζει σε ασθενοφόρο: «Με έχουν δαγκώσει τα ποντίκια και η Αστυνομία με διώχνει»

 Μακάκη Γεωργία

Δραματική έκκληση από τον 33χρονο άστεγο - Τι απαντά η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια ενός αστέγου ο οποίος διαμένει εδώ και ένα μήνα σε ένα παλιό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Δειλινών στο Ηράκλειο.

Ο ίδιος περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνει τον τελευταίο ένα χρόνο, οπότε και βρέθηκε στους δρόμους.

Αρκετοί πολίτες προσέφεραν φαγητό ρούχα και λίγα χρήματα στον άστεγο ενώ υπήρξαν και δύο προτάσεις για εργασία.

Όμως, το δράμα του αστέγου δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από το παλιό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τον ίδιο να βρίσκεται σε απόγνωση και να καλεί τον κόσμο να βοηθήσει προς την κατεύθυνση φιλοξενίας του σε σπίτι.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Στενοχωρήθηκα. Να φύγω να πάω που; Σκέφτομαι να δώσω ένα τέλος στον εαυτό μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Από την ημέρα που ήρθε η αστυνομία δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια», συμπληρώνει ο άστεγος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV: «Μέσα στο ασθενοφόρο έχει ποντίκια και με έχουν δαγκώσει. Δεν είναι πρόβλημα τα ποντίκια. Το θέμα είναι να βρω ένα σπίτι. Μια “τρύπα”, έστω. Μια “τρύπα” με ένα μπάνιο».

Πάντως, την ίδια στιγμή για το ζήτημα των αστέγων στο Ηράκλειο, τοποθετήθηκε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, αναφέροντας: «Αρνούνται τη βοήθεια, αρνούνται να φιλοξενηθούν στο κέντρο αστέγων».

Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις