Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

''Σήμα'' Ινδίας για συμμαχία κατά Τουρκίας: Αναφορά Ναρέντρα Μόντι σε Ελλάδα, Γαλλία, ΗΑΕ


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Ελληνικό, Αρμενικό και Ινδικό λόμπι συνασπίζονται κατά των Τούρκων στις ΗΠΑ ταυτόχρονα

Οι Γάλλοι έχουν αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες διεθνείς ασκήσεις με στόχο την επίδειξη αεροπορικής ισχύος σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Έτσι έχουν ήδη διεξάγει ασκήσεις στην Ινδία, στην Αίγυπτο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι τις ασκήσεις τους σε κάθε χώρα που κάνουν τις ονομάζουν «Σκύρος». Δηλαδή «Ινδία- Σκύρος», Αίγυπτος- Σκύρος» κ.λπ. Η άσκηση «Σκύρος» έρχεται και στην Ελλάδα. 

Τέσσερα γαλλικά Rafale (F-3) θα προσγειωθούν όχι στη Σκύρο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στην Τανάγρα. Μαζί τους ένα μεταγωγικό αεροσκάφος και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, συνολικά 72 άτομα. 

To σημαντικό όμως είναι αλλού. Η Ινδία παρέλαβε πριν λίγες ημέρες τρία Rafale. Tα συγκεκριμένα μαχητικά ανεφοδιάστηκαν στον αέρα από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και συγκεριμένα από τα Airbus KC-30A MRTT.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μάλιστα ανεφοδιασμός των Ινδικών Rafale έγινε και πάνω από την Ελλάδα.

Αυτή η κίνηση χαροποίησε τον Ινδό Πρωθυπουργό και σε βίντεο που φέρνει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, ο Ναρέντρα Μόντι ευχαριστεί την Γαλλία, τα ΗΑΕ και την Ελλάδα. Η αναφορά στην Ελλάδα γίνεται στο 0:33.  Μάλιστα ανέφερε πως οι συγκεκριμένες χώρες πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους!

Το βίντεο μας το έστειλε συνάδελφος από την Ινδία και την ευχαριστούμε!

Εδώ και μήνες, έχουμε έναν άξονα Γαλλίας-Ινδίας-ΗΑΕ. Αυτός ο άξονας, θα μπορούσε να είναι επωφελής κυρίως για την Ελλάδα.  

Για την συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας είχε αναφερθεί σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Πενταπόσταγμα, ο στενός σύμβουλος του Μόντι, Στρατηγός Μπακσί!

Αθήνα και Νέο Δελχί πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή. Μάλιστα χθες, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκηπα Mohamed bin Zayed των ΗΑΕ. 

Ταυτόχρονα, έχουμε μία άλλη σοβαρή εξέλιξη. Το Ελληνικό και το Αρμενικό λόμπι στις ΗΠΑ, θα συνεργαστούν με το Ινδικό. Με λίγα λόγια οι ομογενείς των τριών χωρών ενώνουν δυνάμεις κατά της Τουρκίας. 

Για το συγκεκριμένο γεγονός, θα σας κρατάμε ενήμερους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις