Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

«Σπέρνει τρόμο» ο Τ.Μπάιντεν: «Τους επόμενους μήνες θα έχουμε 200.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό»


 Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που την επομένη της ορκωμοσίας του ξεκίνησε να σπέρνει τον τρόμο στις ΗΠΑ μιλώντας για ακόμα 200.000 νεκρούς μέσα σε τρεις μήνες που αν  πραγματοποιηθεί (αυτός και οι Δημοκρατικοί έλεγαν ότι έχουν τις λύσεις προεκλογικά) το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να παραιτηθεί.

Πλέον δεν υπάρχει Ν.Τραμπ για να τον κατηγορεί για τους νεκρούς του κορωνοϊού και για το τι κάνει ή δεν κάνει αλλά αυτός πλέον πρέπει να πάρει τα όποια μέτρα προστασίας.

Και αν και πλέον έχουν περάσει κύματα του κορωνοϊού, υπάρχουν πλέον εμβόλια, φάρμακα, μάσκες κτλ εντούτοις ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τ.Μπάιντεν είπε στους Αμερικανούς ότι τους επόμενους τρείς μήνες θα αυξηθούν οι νεκροί κατά 200.000 όταν τον προηγούμενο χρόνο οι νεκροί της άγνωστης πανδημίας και χωρίς τα μέσα προστασίας που υπάρχουν πλέον έφτασαν τους 400.000!

 Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει «αποφασιστικά» για να στηρίξει τους Αμερικανούς που «μετά βίας τα βγάζουν πέρα», τόνισε ο Μπάιντεν, παρουσιάζοντας το σχέδιο οικονομικής ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας. Όπως είπε, αυτό το σχέδιο, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στηρίζεται από τις επιχειρήσεις, τον κόσμο της εργασίας, τη Γουόλ Στριτ και τις τοπικές κοινότητες

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!«Μεγάλο μέρος της Αμερικής υποφέρει. Ο ιός εξαπλώνεται… Οικογένειες πεινούν. Άνθρωποι κινδυνεύουν με έξωση. Οι απώλειες θέσεων εργασίας αυξάνονται και πάλι. Πρέπει να δράσουμε. Όπως και αν το δείτε, πρέπει να δράσουμε», συνέχισε σε ένα δελτίο τρόμου, λίγο πριν υπογράψει μια σειρά από προεδρικά διατάγματα μεταξύ των οποίων και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες, προβλέποντας ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 600.000 στις ΗΠΑ!

«Είμαστε στους 400.000 νεκρούς και θα αυξηθούν πολύ πάνω από τους 600.000», είπε ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν είχε κάνει ποτέ πριν μια τόσο δυσοίωνη πρόβλεψη.

«Αν δράσουμε τώρα, η οικονομία μας θα είναι ισχυρότερη, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», συνέχισε. Μεταξύ άλλων, είπε ότι αναμένει από το υπουργείο Εργασίας να επιτρέψει σε ανέργους να απορρίπτουν δουλειές, εάν κινδυνεύουν να προσβληθούν από την Covid-19, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις