Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Στην Τανάγρα θα βρεθούν γαλλικά Rafale - Εν αναμονή υπογραφής της προμήθειας η ΠΑ


 Στην Τανάγρα θα πατήσουν στις 2 Φεβρουαρίου οι Γάλλοι καθώς ένα σμήνος τεσσάρων Γαλλικών RAFALE, το οποίο επιστρέφει από το Μάλι αναμένεται να προσγειωθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης και οι Γάλλοι ιπτάμενοι θα παραμείνουν σε Ελληνικό έδαφος τουλάχιστον για περίπου μια εβδομάδα.

Η αποστολή αυτή είναι θα ακολουθείται από 150 στελέχη της Armee de L’ Air που μεταφέρονται μ’ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400, ενώ η τετράδα των RAFALE συνοδεύεται κι από ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135.

Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν πως και το Πολεμικό Ναυτικό θα λάβει μέρος ενώ μέχρι και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων με εξειδικευμένους JTAC θα βρεθούν στη νησιωτική Ελλάδα.

Τα στελέχη της ΠΑ έτσι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν "πρόβα" για όταν εκεί θα σταθμεύουν τα 18 F-3R στην 332 Μοίρα με την βασική προυπόθεση να έχει υπογραφεί η σύμβαση προμήθειας.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τα RAFALE της Γαλλίας θα πετάξουν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας αλλά κυρίως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στον ουρανό του Αιγαίου ενώ αναμένεται να προσγειωθούν και στο "αεροπλανοφόρο" του Αιγαίου στην Σκύρο.

Αν όλα πάνε καλά(να μην δούμε κάποια αναβολή) οι πρώτοι τεχνικοί και Έλληνες χειριστές θα βρεθούν στην Γαλλία μέσα στο πρώτο 4μηνο.

Την Δευτέρα 11 του μηνός, πάντως, θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη μια τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα αεροπορικά Επιτελεία Ελλάδας και Γαλλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις