Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Στις 8 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης»


 Στις 8 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της «υποκίνηση εξέγερσης» με αποτέλεσμα τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Στις 8 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά, με τις κατηγορίες πλέον να αφορούν στην «υποκίνηση εξέγερσης» μετά τις θανατηφόρες ταραχές που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραδώσει το άρθρο της παραπομπής στη Γερουσία τη Δευτέρα, στις 19:00 μ.μ. τοπική ώρα.

«Θα είναι μια πλήρης δίκη. Θα είναι μια δίκαιη δίκη», δήλωσε ο Σούμερ.
Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε: «Αλλά μην κάνετε λάθος: Θα υπάρξει δίκη και όταν τελειώσει αυτή η δίκη, οι γερουσιαστές θα πρέπει να αποφασίσουν, εάν πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησε την εξέγερση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, πρότεινε την καθυστέρηση της έναρξης της δίκης για τα μέσα Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί στον Τραμπ περισσότερος χρόνος για τη σύσταση της υπερασπιστικής του ομάδας, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

Ο μόνος πρόεδρος με δύο παραπομπές
Ο Τραμπ είναι ο μόνος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε δύο φορές. Υπενθυμίζεται πως, στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ο Τραμπ κατηγορήθηκε από τη Βουλή για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου μετά από επίσημη έρευνα του Σώματος που ισχυρίστηκε ότι είχε ζητήσει ξένη παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2020. Η Γερουσία αθώωσε τον Τραμπ από αυτές τις κατηγορίες τον Φεβρουάριο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις