Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

''Στοχοποιεί'' την Καλόλιμνο η Άγκυρα: ''Πάρτε το φυλάκιο''

 


Υποψίες για νέο ύποπτο σχέδιο με επίκεντρο και πάλι την περιοχή των Ιμίων φέρονται να σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Χθες είχαμε ως γνωστόν την συνεδρίαση του τουρκικού ανωτάτου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας (NSC), υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το αποτέλεσμα αυτής της μυστικής συνεδρίασης σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, ήταν οι τουρκικές προκλητικές απαιτήσεις για την ''Γαλάζια Πατρίδα'', για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι απαιτήσεις για την Κύπρο.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε μάλιστα ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, εννοώντας φυσικά το δικό της δίκαιο.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η ανακοίνωση αυτή εμπεριέχει ουσιαστικά την απειλή "στρατιωτικών μέτρων" σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση θεωρήσει ότι θίγονται τα δύο κύρια σχέδια της στην περιοχή μας, ενώ, ύποπτα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η νήσος Καλόλιμνος δεν είναι ελληνική και παράνομα η Ελλάδα έχειν στρατό στο νησί αυτό.

Επειδή τίποτα δεν υλοποιούν τυχαία οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι, η στοχοποίηση της Καλολίμνου αφορά όπως φαίνεται σχέδιο γενικότερης αμφισβήτησης των νησιών μας πέριξ των Ιμίων, ως το καλύτερο για αυτούς "έδαφος" για νέες προκλήσεις και πιθανά επεισόδια με αφορμή την επέτειο της κρίσης του 1996.    

Τουρκικό δημοσίευμα μάλιστα με προκλητικό και ψευδή τρόπο, αναφέρει ότι η Καλόλιμνος είναι τουρκική και δεν πρέπει να υπάρχει εκεί ελληνικό φυλάκιο, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, στα πλαίσια της διασποράς της τουρκικής προπαγάνδας για να επηρεαστεί τόσο το εσωτερικό της χώρας όσο και ο διεθνής παράγοντας.

Το πιο αξιοσημείωτο πάντως σε αυτή την συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας ήταν και η αναφορά της "εθνικής τουρκικής ενότητας", η οποία ελέγχεται από το καθεστώς, με δικαιολογία τους Κούρδους.

Η ισλαμική ελίτ που ελέγχει την χώρα, τρέμει την περίπτωση εξέγερσης και ταραχών εντός του τουρκικού εδάφους λόγω των προβλημάτων με τους Αλεβίτες, τους Κούρδους, τους Σύριους μετανάστες και τις υπόλοιπες μειονότητες που επιμελώς αποκρύβει.     

Η ανεργία έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ, ενώ η πείνα σε συνδυασμό με τις διώξεις και τις απολύσεις προσωπικού, αλλά και την συνεχιζόμενη εξέγερση των φοιτητών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να προκαλέσει μια τεράστια κοινωνική έκρηξη ανά πάσα στιγμή.  

Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης αναφέρουν ότι η οργάνωση PKK/YPG, και η οργάνωση FETO, ''προσβάλλουν'' την εθνική ενότητα και την συνύπαρξη μέσα στο τουρκικό κράτος.

 Το "Τουρκικό Αιγαίο" (έτσι το ονόμασαν κιόλας οι Τούρκοι) και η Ανατολική Μεσόγειος, καθώς και η επίλυση του Κυπριακού σε κάθε διεθνή πλατφόρμα καταγράφηκαν σε 5 σημεία ως εξής : 

1. Οι επιπτώσεις των πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Τουρκία, στον κόσμο και στην περιοχή μας το 2020 είναι σημαντικές για την εθνική ασφάλεια και αξιολογήθηκαν λεπτομερώς. Συζητήθηκαν πιθανές εξελίξεις για το 2021 και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά αυτών.

2. Το συμβούλιο ενημερώθηκε για την αποφασιστικότητα, και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της τουρκικής ενότητας και αλληλεγγύης, ιδίως αυτές των οργανώσεων PKK / PYD / YPG, FETÖ και DAESH.

3. Συζητήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν για τον τερματισμό της παρουσίας κουρδικών οργανώσεων, που αποτελούν κύρια πηγή αστάθειας στην περιοχή, στα εδάφη των νότιων γειτόνων μας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι διεθνείς φορείς κλήθηκαν να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

4. Το "Αιγαίο της Τουρκίας": Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η χώρα σε κάθε πλατφόρμα για την επίλυση των ζητημάτων της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, είναι κυρίως υπέρ της διπλωματίας και του διαλόγου, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της και τα  συμφέροντα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και συμφωνίες.

5.Αναφέρθηκε ότι καταβάλλονται  μεγάλες προσπάθειες για την Σομαλία αλλά και σε πολλές διαφορετικές περιοχές για την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας και της  βίας που αυξάνεται στη χώρα για να επέλθει σταθερότητα", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή από τα παράλογα, έκνομα και προκλητικά της σχέδια, αλλά απειλεί με πιθανή στρατιωτική δράση όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της.

Πρόκειται για κλασική πολιτική εκφοβισμού που δεν περνάει βέβαια ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Κύπρο, ειδικά με το νέο εξοπλιστικό πακέτο που τρέχει η χώρα μας, το οποίο μάλιστα έχει προβληματίσει την Άγκυρα λόγω του υπέρογκου κόστους που θα πρέπει να καταβάλλει η ίδια για να υλοποιήσει τα όσα έχει διακηρύξει πρώτα και κύρια στον τουρκικό λαό στον οποίο είναι και υπόλογη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις