Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

video BOMBA - O ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ZAKYNΘΙΝΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ THN ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ KANONTAΣ KATAΓΓΕΛΙΕΣ


“Όταν η επιτροπή λέει οτι χρειάζεται να κάνουμε τεστ σε 1000000 πληθυσμό και η κυβέρνηση και το Υπουργείο λένε οτι έχουμε μονον 1000 τεστ να κάνουμε τοτε η Επιτροπή πάιρνει αποφάσεις και κάνει εισηγήσεις με βάση τα 1000 τεστ! Θα μπορούσαμε να ειχαμε αποφυγει το δευτερο λοκντάουν, το λοκντάουν είναι πραξη απελπισίας, τόσο απλά”, τόνισε ο Σπύρος Ζακυνθινός στο OPEN TV

O διακεκριμένος καθηγητής, Σπύρος Ζακυνθινός, που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μίλησε αποκλειστικά στο OPEN TV και κατήγγειλε παρεμβάσεις εκ των… έξω: «Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός στη Μαριάννα Γεωργαντή, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει το lockdown. Υπήρχε ένας εφησυχασμός και όχι επαρκής προστασία. Το lockdown είναι μια πράξη απελπισίας».

Ο κ. Ζακυνθινός τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κρύβει στοιχεία, μπορεί όμως όπως λέει να έχουν γίνει αμέλειες. «Δεν πιστεύω ότι ο ΕΟΔΥ έχει διπλά βιβλία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός, αναφέροντας, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να γίνονται τεστ σε όλους όσοι έμπαιναν στη χώρα μας γιατί «ο κορονοϊός κάπως μπήκε στη χώρα, κάποιοι τον έφεραν».

Ο Σπύρος Ζακυνθινός είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους πνευμονολόγους-εντατικολόγους με μακρά εμπειρία και θητεία στον “Ευαγγελισμό”.

Ο καθηγητής εντατικής θεραπείας – πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Σπύρος Ζακυνθινός, σε συνέντευξή του πριν λίγο καιρό τόνισε πως αποχώρησε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων γιατί υπήρχαν …επιρροές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας – πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και τέως διοικητής Ευαγγελισμού, Σπύρος Ζακυνθινός, στον FOCUS FM, αποκάλυψε τους λόγους που έφυγε από την επιτροπή λοιμοξιολόγων.

Συγκεκριμένα, τόνιζε πως υπήρχαν επιρροές στην επιτροπή, ενώ έριξε τα… βέλη του στον ΕΟΔΥ σημειώνοντας πως πρέπει να σοβαρευτεί και να αφήσει τα τυχαία τεστ. Παράλληλα, ανέφερε πως το lockdown και κυρίως το κυλιόμενο, είναι καταστροφή και παραδοχή της αποτυχίας.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το βιογραφικό του:


1973-1979 Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

1982-1986 Ειδικευόμενος στη Φυματιολογία-Πνευμονολογία, Φυματιολογική Κλινική

Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσ. Νοσημ. Θώρακος Αθηνών (Διευθυντής: Καθ. Ι

Ιορδάνογλου)

1987-1992 Επιμελητής Β, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και

Ευαγγελισμός, Αθήνα


1992-2011 Μέλος ΔΕΠ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσ.

Ευαγγελισμός, Αθήνα (Λέκτορας 6/1992-11/1997, Επίκ. Καθ. 12/1997-11/2003,

Αναπλ. Καθ. 12/2003-12/2009, Καθηγητής 1/2010-σήμερα)

2005-2011 Υπεύθυνος Πνευμονολογικού Τμήματος Κλινικής Εντατικής Θεραπείας

Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσ. Ευαγγελισμός, Αθήνα (Διευθυντής: Καθ. Χ. Ρούσσος)

1991 Research Fellow, Meakins-Christie Laboratories, McGill University, Montreal,

Quebec, Canada (Διευθυντής: Καθ. P. Macklem) (8-10/1991)

1996 Visiting Investigator, Respiratory Muscle Research Unit, Department of

Pneumonology, Katholieke Universiteit Leuven, Belgium (Διευθυντής: Καθ. M.

Decramer) (6-8/1996)

2006 Visiting Professor, Department of Pneumonology & Lung Transplantation,

Newcastle University, England, UK (Διευθυντής: Καθ. J. Gibson) (4-6/2006)


Είναι, δε, εξ εκείνων που συνέβαλλαν να αποκαλυφθεί η απάτη με το πλαστό πιστοποιητικό του επιχειρηματία Φλώρου της Energa που οδήγησε στην αποφυλακισή του, υπόθεση που είχε προσκαλέσει σάλο και πολιτικές αντιδράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.