Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό


 Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από Ανθούπολη προς Ομόνοια.

Την οργή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε ο ξυλοδαρμός εργαζομένου στο μέτρο από αρνητές της μάσκας.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη» διαμηνύει χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Όπως φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιόητητας από το STAR, οι δύο νεαροί χτυπάνε με μανία τον πεσμένο στο έδαφος εργαζόμενο, ενώ πολλοί επιβάτες που είναι αυτόπτες μάρτυρς της επίθεσης διερωτούνται: «Σταματήστε ρε! Του έσπασε το κεφάλι; Δεν υπάρχει ασφάλεια;».


Ο σταθμάρχης του μετρό δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στα πλευρά, στην κοιλιά και στο κεφάλι.

Το ιστορικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης, δύο άγνωστοι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια γρονθοκόπησαν και χτύπησαν με κλωτσιές εργαζόμενο του Μετρό όταν αυτός τους ζήτησε να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. 

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η αστυνομία, με τη ΣΤΑΣΥ να διευκρινίζει πως θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Καραμανλής: Δεν είναι μαγκιά να μην φοράς μάσκα

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής που έκανε γνωστό ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ τόνισε πως δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία.

«Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό. Γι΄αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων... Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις