Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Κήρυξε «πόλεμο» στην Κίνα ο Ν.Τραμπ: «Πέταξε» εκτός ΗΠΑ τις Xiaomi, CNOOC και Huawei!


 H κυβέρνηση Τραμπ με ένα νομοσχέδιο της τελευταίας στιγμής χαρακτηρίζει την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών και Xiaomi ως «κινεζική στρατιωτική εταιρεία» και κατ'αυτό το τρόπο την προσθέτει στη «μαύρη λίστα» με τις εταιρείες, που θεωρούνται επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ μαζί με την Huawei.

Επίσης «πέταξε» εκτός ΗΠΑ την κινεζική εταιρεία πετρελαίου China National Offshore Oil Corp. (CNOOC) η οποία δεν θα μπορεί πλέον να συναλλάσσεται, ούτε να αγοράζει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ απαγορεύει σε αμερικανικές επενδυτικές και εταιρείες ασφαλείας να συνεργαστούν με τις «κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες». Το ίδιο το διάταγμα ανέφερε ότι η Κίνα εκμεταλλεύεται τους αμερικανούς επενδυτές για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της στοιχείων.


Η Xiaomi μόλις πρόσφατα πέρασε στη θέση νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στις πωλήσεις smartphone και δίνοντάς της τον απαραίτητο χαρακτηρισμό για να προστεθεί στην περιβόητη λίστα, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αναγκάσει του Αμερικανούς επενδυτές και συνεργάτες να απεμπλακούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Οι Κινέζοι έχουν διεισδύσει στις ΗΠΑ σε βαθμό που δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο: «Αυτή η μάχη διεξάγεται μέσα από τα τείχη σήμερα. Βρίσκονται στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα γυμνάσιά μας, στους συλλόγους γονέων μας. Βρίσκονται μέσα στα δημοτικά μας συμβούλια και στα πολιτειακά μας νομοθετικά σώματα σε όλη την Αμερική. Αυτή είναι μια βαθιά προσπάθεια που συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια» δήλωσε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις