Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Δώδεκα γυναίκες καταγγέλλουν γνωστό σεναριογράφο: Καυχιόταν ότι «έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι αριστερές της ΕΡΤ»


 Νέες καταγγελίες έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ κατά πολύ γνωστού σεναριογράφου, από δώδεκα ηθοποιούς, οι οποίες έχουν προσφύγει η καθεμία ξεχωριστά, με σκοπό να σταματήσουν τη δράση του.

Η ηθοποιός και ποιήτρια Έλλη Γιαννακοπούλου μίλησε στη Realnews και τη δημοσιογράφο Κορίνα Μανταγάρη για την εμπειρία που βίωσε από τον συγκεκριμένο κύριο.

«Η πρώτη επαφή με αυτό τον σεναριογράφο ήταν το 2016 και στη συνέχεια το 2017. Εγώ ήμουν τότε 26 χρονών και εκείνος 55. Το 2016 είχα πάει σε κάστινγκ για σπικάζ. Τότε μου είχε κάνει ένα κακόγουστο σεξιστικό αστείο. Μετά από έναν χρόνο, με κάλεσε στο γραφείο του για να μιλήσουμε για έναν θεατρικό ρόλο. Όταν πήγα στη συνάντηση, αυτός κλείδωσε την πόρτα όταν μπήκα».

«Στη συνέχεια, ο κύριος αυτός με χαρακτήριζε αριστερή, επικαλέστηκε τις δεξιές του απόψεις και μου έλεγε πως έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι γυναίκες της Αριστεράς της ΕΡΤ1. Το κομματικοποιούσε και με χαρακτήριζε χωρίς να έχει καμία γνώση για τα πολιτικά μου πιστεύω, χωρίς να έχουμε να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Εγώ είχα πάει εκεί για δουλειά» τονίζει η καλλιτέχνης. «Ακολούθησε μια υποτίμηση της δουλειάς μου. Με μείωνε συστηματικά ως προς τα βήματα που είχα κάνει μέχρι τότε στον καλλιτεχνικό χώρο».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

«Είχε δει το βιογραφικό μου και γι’ αυτό υποτίθεται ότι με είχε καλέσει. Επικαλέστηκε ουσιαστικά την εξουσία που έχει, τις γνωριμίες του και το τι έχει καταφέρει στη ζωή του. Ακολούθησε ένας μονόλογος, στον οποίο αναφερόταν στις σεξουαλικές του επιδόσεις, έκανε αναφορές στα χρήματα που κερδίζει και στον τρόπο ζωής του. Ουσιαστικά, με προέτρεπε να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής μαζί του, με αντάλλαγμα γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, πως θα έρχεται να με παίρνει από τι σπίτι έτσι όπως κάνει η… «μπουρζουαζία», μια λέξη που μεταχειριζόταν συνεχώς. Φυσικά όλο αυτό με αντάλλαγμα να συνάψω σεξουαλική σχέση με τον εν λόγω κύριο. Ύστερα από αυτό τον μονόλογο, εγώ, παγωμένη και προσπαθώντας κάπως να αμυνθώ, τον ρώτησα αν σκοπεύει να μου πει κάτι για τον ρόλο, υπενθυμίζοντας του και τον λόγο για τον οποίο είχα πάει εκεί. Επιδιώκοντας ενδεχομένως να με ξαναδεί, μου απάντησε πως ο χρόνος τελείωσε και πως δεν προλαβαίναμε να μιλήσουμε για τον ρόλο. Στη συνέχεια, για αρκετό καιρό, μου έστελνε κάποια e-mail, στα οποία είχε φωτογραφία με τοπία για να με καληνυχτίσει» υπογραμμίζει η Έλλη Γιαννακοπούλου.

Τέλος, η ηθοποιός και ποιήτρια επισημαίνει πως «έχω κάνει επίσημη καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών και, απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχουν προβεί σε καταγγελίες για τον ίδιο σκηνοθέτη άλλες 11 γυναίκες. Επειδή αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ηθοποιός, αλλά σκηνοθέτης, η υπόθεση δεν θα πάει στο πειθαρχικό αλλά το ΣΕΗ θα μεριμνήσει έτσι ώστε να μην έχει κανένας την αντίληψη πως υπάρχει πιθανότητα να μείνει ατιμώρητος. Έχω συμβουλευτεί τη δικηγόρο μου, η οποία με έχει ενημερώσει για το πως θα κινηθώ νομικά στην πορεία».

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις