Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αναβάλλεται η μεταφορά της συστοιχίας Patriot της ΠΑ στην Σαουδική Αραβία


 «Παγώνει» μέχρι νεοτέρας η αποστολή των ελληνικών Patriot στην Σαουδική Αραβία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr.

Όπως αναφέρεται η αποστολή των συστημάτων που ήταν να γίνει αυτή την περίοδο αναβάλλεται καθώς έχουν ¨μεταβληθεί οι γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή», όπως διαρρέεται.

Η ΠΑ επρόκειτο να στείλει στην Σαουδική Αραβία μια συστοιχία των υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων η οποία επανήλθε πρόσφατα σε ενέργεια, μετά από μια περίοδο 5 ετών όπου υπολειτουργούσε (πρακτικά ήταν εκτός ενεργείας) εξαιτίας έλλειψης υποστήριξης.

Οι Σαουδάραβες θα αναλάμβαναν από πλευράς τους την επαναπιστοποίηση και επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των βλημάτων PAC-2 το όριο ζωής των οποίων λήγει φέτος και για το οποίο τώρα απαιτείται λύση, καθώς αυτό αφορά το σύνολο των βλημάτων των συστημάτων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Πάντως πρόσφατα η Raytheon προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικού των ελληνικών Patriot PAC-3 η οποία ήταν να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά λόγω κορωνοϊού αυτή καθυστέρησε.

Έτσι προς το παρόν η μεταφορά μιας συστοιχίας στην Σαουδική Αραβία αναστέλλεται, μάλλον οριστικά εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις