Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Με tweet ο Άδωνης Γεωργιάδης παίρνει θέση κατά των αντιδράσεων στον Έβρο: Καμία δικαιολογία για την ξενοφοβία


 Σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις στα δεξιά της ΝΔ, αλλά κυριότερο στον λαό του Έβρου προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα ανέβασε στον λογαριασμό του  στο  twitter και χωρίς κανένα σχόλιο, αναπαράγοντας άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», με τίτλο «Καμία δικαιολογία για την ξενοφοβία» και στο οποίο ουσιαστικά καταδικάζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων στον Έβρο αναφορικά με το νέο καταυλισμό των αλλοδαπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ΚΥΤ Φυλακίου.


Διαβάστε το άρθρο:

«Εξω οι προδότες», «Αθήνα γαμ... ο Εβρος δεν πεθαίνει» και άλλα χειρότερα ήταν μερικά από τα συνθήματα της συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου με μερικές εκατοντάδες θέσεις.

Ακούστηκαν και τα γνωστά για «λαθρομετανάστες», «αντάρτες» που «θα καταστρέψουνε τη Θράκη», «ΜΚΟ που πληρώνουν», όλο το ανορθολογικό κατασκεύασμα της ακροδεξιάς ρητορικής, που ανέχτηκε και εξέθρεψε η Ν.Δ. και τώρα στρέφεται εναντίον της.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που αναγκάστηκε να φυγαδευτεί, έχει βέβαια τεράστια ευθύνη, αυτός και οι πολιτικές της Ν.Δ.

Αλλά μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει κανείς «δίκαιες και αιτιολογημένες» τις αντιδράσεις υπάρχει τεράστια απόσταση. Αυτό έκαναν σε δήλωσή τους ο αν. τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας και η βουλευτής Εβρου Αναστασία Γκαρά, χωρίς να πάρουν καμία απόσταση από την ακραία ρητορική της συγκέντρωσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Σημειώνουν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απέφυγε τη δημιουργία hotspot ανατολικά του Νέστου [...] προτάσσοντας την ασφάλεια των συνόρων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ακολούθησε τις εισηγήσεις της τότε στρατιωτικής ηγεσίας». Και κάνουν λόγο για «επικίνδυνα σχέδια» της Ν.Δ., αντίθετα στην εθνική γραμμή.

Ισως τους διαφεύγει ότι η δομή στο Φυλάκιο αποτελούσε πάντα χότσποτ, στα ελληνικά ΚΥΤ, και πως η επέκτασή της είχε συμφωνηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε διαθέσει το κονδύλι για να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες. Φαίνεται ότι άλλες φωνές στην κυβέρνηση σταμάτησαν την υλοποίηση του σχεδίου.

Κυρίως, φαίνεται να τους διαφεύγει ότι η ξενοφοβία δεν μπορεί να γίνει ποτέ πιθανή δεξαμενή ψήφων, ούτε όταν στρέφεται κατά του αντιπάλου που την εξέθρεψε. Σωστά τους ενοχλούν «ο ψευτοπατριωτισμός, η άγνοια και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Γι’ αυτό θα έπρεπε να κρατούν με μεγάλη προσοχή ξεκάθαρη απόσταση από τέτοια χαρακτηριστικά.

● Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έντονη δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση των δύο βουλευτών επικρατεί στο τμήμα Προσφυγικής - Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις