Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ακάρ: Περιμένουμε τους Έλληνες για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών


 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία περιμένει την Ελλάδα για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών.

Ο κ. Ακάρ είπε ότι περιμένει πιο δημιουργικές επαφές μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ ζήτησε από την Ελλάδα να εμπλακεί περισσότερο στον διάλογο στις επόμενες συναντήσεις.

Πρόσθεσε ότι:

«Ελπίζουμε πως θα καταλήξουμε σε ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας με την Τουρκία, μέσω των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε όσα είναι απαραίτητα για την επίλυση των προβλημάτων.»

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Κατά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, τα ερευνητικά της πλοία της χώρας του δεν έχουν κάνει τίποτα περισσότερο όλο το προηγούμενο διάστημα από τεχνικές και επιστημονικές έρευνες. Υποστήριξε δε ότι: «Αποφεύγουμε κάθε συμπεριφορά και ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε συγκεκριμένα και κύρια δικαιώματα. Ελπίζουμε πως όλες οι χώρες - μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα παρουσιάσουν την ίδια, αντικειμενική προσέγγιση με τη Γερμανία».

Τέλος ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπαόυερ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. «Παρατηρήσαμε με χαρά ότι έχουμε ίδια γνώμη σε πολλά θέματα. Θα γίνουν συγκεκριμένα βήμτα, ειδικά στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας μέσα στις επόμενες ημέρες, απόρροια της συνάντησης αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία είναι μεταξύ των σημαντικών συμμάχων στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους οικονομικούς οργανισμούς. «Πιστεύουμε πως η δουλειά που κάνουμε θα έχει σύντομα θετικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συναντήσεις του Ερντογάν με την καγκελάριο Μέρκελ, θεωρούμε πως θα ακολουθήσει πιο παραγωγική και δημιουργική δουλειά», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις