Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παραδοσιακή συνταγή της Λέσβου: «Αμανιτοκεφτέδες Λέσβου»

 


Ένα από τα "μεζεδλίκια" που φιγουράρει συχνά πυκνά το χειμώνα στο τραπέζι των απανταχού Λέσβιων είναι τα μανιτάρια κοινώς οι προτοκαλοκόκκινοι και ζουμεροί "αμανίτες".

Με τις πρώτες βροχές και τα κρύα οι λάτρεις τους οργώνουν δάση και βουνά επιδιδόμενοι στο μάζεμα τους που είναι μία ιδιαίτερα αναζωογονητική διαδικασία. Ωστόσο αυτό που έχει υπεραξία είναι πόσο ευφραίνεται ο ουρανίσκος μόλις έρθει σε επαφή με το γλυκό φρεσκοτηγανισμένο μανιτάρι. Είτε μόνος του είτε ως πρώτη ύλη για τους κεφτέδες που θα φτιάξουμε σήμερα ο "αμανίτης" είναι ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της γαλαντομίας της λεσβιακής γαστρονομίας...Στην κουζίνα λοιπόν για να πλάσουμε..."αμανιτοκεφτέδες"...


ΥΛΙΚΑ:

10 αμανίτες

1 κρεμμύδι

4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε και πλένουμε τους αμανίτες σε μικρά κομμάτια. Τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε το ψωμί και ανακατεύουμε με τους αμανίτες, το κρεμμύδι, τα αβγά και τα καρυκεύματα. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστοί συνοδεία ούζου!!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγή www.lesvoskitchen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις