Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

AN ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ NA ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ...ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ KAI ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ... ΣΈΡΝΟΝΤΑΣ TIΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.


 Πίστεψες και πιστεύεις ότι πολιτική μπορεί να ασκήσει μόνο ένας γόνος πολιτικού...που έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες σε κάποιο απ'τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου... και όχι ένας απλός πολίτης.

Πίστεψες και πιστεύεις ότι η οικονομία για να βελτιωθεί χρειάζεται να την αναλάβει ένας έγκριτος και επιφανείς οικονομολόγος...και όχι ένας απλός λογιστής.

Πίστεψες και πιστεύεις ότι την δικαιοσύνη θα την εξελίξει ένας νομικός... γιατί έμαθε μέσα από τον κύκλο σπουδών του, την έννοια της ισότητας και της ισονομίας...και όχι ένας απλός αστυνομικός.

Πίστεψες και πιστεύεις ότι ένας γιατρός μπορεί να βελτιώσει το ΕΣΥ... γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις αδυναμίες που υπάρχουν... γιατί βρίσκεται καθημερινά μέσα στο χώρο της υγείας... έχει δόση τον όρκο του Ιπποκράτη και έχει δηλώσει πίστη στη σωτηρία των ανθρώπων...και όχι μια νοσοκόμα.

Πίστεψες και πιστεύεις ότι ένας δημοσιογράφος γνωρίζει από πολιτική γιατί συναναστρέφεται με πολιτικούς...και πιθανόν να γνωρίζει γεγονότα που ως απλός πολίτης δε θα γνώριζε...και όχι ο περιπτεράς της γειτονιάς σου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Πίστεψες και πιστεύεις ότι κατάλληλοι για το τιμόνι της χώρας, είναι αυτοί που έχουν οικονομική επιφάνεια... prestige... κουλτούρα... αναγνωρισιμότητα... τηλεοπτικές προβολές... πολλά LIKE και χιλιάδες Followers...και ΟΧΙ ΕΣΥ... Πίστεψες και πιστεύεις δηλαδή, αυτούς που το ίδιο το σύστημα προωθεί...

Ξεχνάς όμως ότι την ιστορία της ανθρωπότητας και την εξέλιξη της χώρας μας την διαμόρφωσαν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι...

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας και του μόχθου με όραμα, τόλμη και αγάπη για την πατρίδα τους.

Είναι προσβολή για τον εαυτό σου να θεωρείς ότι είσαι κατώτερος τους...ότι δεν αξίζεις...ότι δεν μπορείς να κάνεις όνειρα και σχέδια για εσένα και την οικογένεια σου...

Είναι ανόητο να πιστεύεις ότι αυτά θα τα φροντίσουν αυτοί για εσένα... ότι αυτοί ξέρουν τι είναι καλό εσένα...και τα παιδιά σου.

Ότι αυτοί ξέρουν πόσο αξίζει ο χρόνος εργασίας σου... πόσο αξίζει το σπίτι σου... ή το χωράφι στο χωριό σου...

Ότι αυτοί ξέρουν πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσει η οικογένεια σου...με αξιοπρέπεια.

Ότι αυτοί ξέρουν...και εσύ οφείλεις απλά να εκτελείς αυτά που αποφασίζουν για εσένα...

ΟΧΙ αγαπητή μου φίλη...

ΟΧΙ αγαπητέ μου φίλε...

Δεν μπορούν αυτοί να ξέρουν τις πραγματικές σου ανάγκες...δεν μπορούν να ξέρουν τις δυνατότητες που έχεις...τα σχέδια και τα όνειρα που κανείς για το μέλλον...

ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

Πρέπει να συμμετέχεις...να είσαι ενεργός πολίτης...να φωνάζεις για το δίκιο σου...να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα σου...να αναγνωρίσεις την αξία σου...να σέβεσαι το διπλανό σου...να ενώνεις την φωνή σου μαζί του και να συμβάλλεις στη συλλογική προσπάθεια.

Πρέπει να είσαι ερωτευμένος με τη χώρα σου...να καμαρώνεις γι' αυτήν...να περπατάς με ψηλά το κεφάλι και να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να διατηρήσεις και να βελτιώσεις όλα όσα σου παρέδωσαν οι πρόγονοι σου...

Πρέπει να καταλάβεις ότι η ελευθερία, δεν είναι προτέρημα...αλλά δικαίωμα  του κάθε ανθρώπου...και κανείς δεν μπορεί να στη στερήσει.

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ...

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΆΝΘΡΩΠΟ...

ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ, ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ...

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΈΝΑ...ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ.

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ.

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ...ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ... ΣΈΡΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.


Αγγελής Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις