Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Άσκηση «Skyros»: Εντυπωσιακές εικόνες με τα γαλλικά Rafale στην Τανάγρα


 Έφθασαν χθες, Τρίτη, στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τα οποία συμμετέχουν από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου στην άσκηση «Skyros».

Σκοπός της «Skyros» είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα συμμετάσχει με αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) με μονάδες επιφανείας, ενώ η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη Rafale, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.Η Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2021 έχει καθορισθεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitor Day – DV DAY), η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας πρόσκτησης 18 αεροσκαφών RAFALE από τη χώρα μας. Την DV DAY θα παρακολουθήσουν η Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Γαλλική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε το ΓΕΕΘΑ: 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις