Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει το «σκυλί του Παβλόφ» της Τουρκίας


 Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τους τακτικισμούς της Άγκυρας, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας.

«Η χώρα μας έχει αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα σύνδρομο σκυλιού Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία, ειδικά όταν το κάνει για τόσο προφανείς λόγους ακόμα και για μαθητή δημοτικού», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα, την ικανοποίησή του γιατί σε αντίθεση -όπως είπε- με το παρελθόν, το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο τον ευκρινή και προκλητικό τουρκικό σχεδιασμό.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι είχε επικοινωνία με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Λιβύη, ενώ σήμερα το μεσημέρι στις 14.30 θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταλόγισε κενό στρατηγικής στην κυβέρνηση για τα εθνικά μας θέματα. «Η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα, έχει κενό στρατηγικής κι αυτό είναι ευθύνη του πρωθυπουργού που από το Σύνταγμα έχει την ευθύνη χάραξης πολιτικής», είπε και επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού μετώπου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις