Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Δέος από την πρώτη δοκιμή ASTER-30 από την φρεγάτα FREMM“Normandie” (βίντεο)

 


Το γαλλικό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμή του βλήματος αεράμυνας περιοχής ASTER-30 από τη φρεγάτα τύπου FREMM Normandie (D651).

Σημειώνεται ότι από τις έξι φρεγάτες FREMM ASW που διαθέτει το “ Marine nationale ” οι τέσσερις πρώτες δεν διαθέτουν την ικανότητα εκτόξευσης του ASTER-30 μόνο του ASTER-15, με μέγιστη εμβέλεια 30 χλμ. κατά αεροσκαφών και 15 χλμ. κατά πυραύλων cruise καθώς διαθέτουν τον εκτοξευτή SYLVER A43.

Οι δύο τελευταίες όμως “Bretagne” και “Normandie” μπορούν να εκτοξεύουν το ASTER-30 καθώς διαθέτουν τον εκτοξευτή SYLVER A-50.

Έτσι η φρεγάτα “Normandie” πραγματοποίησε την πρώτη της επιτυχημένη δοκιμή ASTER-30 στις 27 Ιανουαρίου καταρρίπτοντας στόχο που προσομοίαζε ένα drone σε ύψος 10.000 μέτρων.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο ASTER-30 έχει εμβέλεια 120 χλμ. και μπορεί να καταρρίψει βλήμα cruise σε απόσταση 30 χλμ.

Το συγκεκριμένο βλήμα θα είναι τοποθετημένο και στις φρεγάτες FDI/Belh@rra οι οποίες προσφέρονται στο ΠΝ. Με τον ASTER-30 το ΠΝ αποκτά πραγματικά ικανότητες ελέγχου εναέριου χώρου περιοχής σε αποστάσεις έως και 120 χλμ. ενώ σε συνδυασμό με το ραντάρ Sea Fire τεχνολογίας AESA θα μπορεί να ελέγχει ένα τεράστιο χώρο ακτίνας τουλάχιστον 400 χλμ. Όλα αυτά σε αντίθεση με τον πύραυλο ESSM που προσφέρεται σε άλλες προτάσεις ο οποίος μόλις που καλύπτει μια περιοχή 30 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις