Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Μαζί με 20 κρατούμενους στο θάλαμο των φυλακών Τρίπολης


 Σε θάλαμο των φυλακών Τρίπολης με πάνω από 20 κρατούμενους και όχι μόνος του σε κελί θα βρίσκεται ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος και προσωρινά κρατούμενος για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η συγκεκριμένη φυλακή της Τρίπολης, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για κρατούμενους που κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, δεν διαθέτει ξεχωριστά κελιά παρά μόνο πέντε θαλάμους.

Συνολικά οι κρατούμενοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 112 άτομα που σημαίνει –κάνοντας μια απλή διαίρεση - ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα «συμβιώνει» μαζί με ακόμη 22 συγκρατουμένους του. Οι θάλαμοι διαθέτουν κρεβάτια-κουκέτες. Μόνο στην περίπτωση που ο εισαγγελέας της φυλακής κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σωματικής του ακεραιότητας μπορεί να διατάξει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή που διαθέτει κελιά.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης πριν οδηγηθεί στο θάλαμο του θα παραμείνει σε ειδικό ολιγομελή θάλαμο καραντίνας, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορωνοιού, που έχει «χτυπήσει» και τις φυλακές της χώρας.

Στην ανακρίτρια μέχρι τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά τις 02:00 το πρωίαμίλητος και φορώντας μάσκα, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αποχώρησε με χειροπέδες, συνοδεία αστυνομικών από το γραφείο της ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Λίγα λεπτά νωρίτερα και μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, είχε δοθεί το πράσινο φως για την προφυλάκισή του, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογείτο επί σχεδόν πέντε ώρες ενώπιον της ανακρίτριας για το κακούργημα «βιασμού κατά συρροή» ανηλίκων.

Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία με εξέταση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και ομόφωνα έδειξαν το δρόμο της φυλακής στον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Κούγιας: Προσφεύγουμε κατά της ανακριτικής διάταξης για προσωρινή κράτηση

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Σε μαραθώνια διαδικασία εξελίχθηκε το ζήτημα προφυλάκισης ή μη, του κατηγορούμενου για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά την πολύωρη απολογία του κατηγορουμένου, ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων που έχει προτείνει ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και καλλιτέχνη, Αλέξη Κούγια.

Ωστόσο δύο από τους μάρτυρες που είχε καλέσει ο κ. Κούγιας, δήλωσαν πως ουδέποτε ρωτήθηκαν αν θέλουν να εξεταστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης, με ανακοίνωσή τους προς τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισαν, δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, ούτε για το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε ο δεύτερος καταγγελόμενος βιασμός.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις