Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η παγίδα της δήθεν ελευθερίας των εμβολιασμένων και η διχοτόμηση της κοινωνίας.


 Στην περίεργη εποχή αυτή που ζούμε τίθενται πολλά θέματα μείζονος σημασίας.Ένα τεράστιο θέμα κατά την δική μου γνώμη είναι αυτό των ‘ελευθιεριών΄που μπορει να έχουν οι εμβολιασμένοι.

Σε μια κοινωνία όπου εχουν κλείσει τα πάντα εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις μεμονωμένων χωρών. Σε αυτή τη χρονική στιγμή που γράφεται το κείμενο ακούγονται ειδήσεις και προωθείται ένα σχέδιο όπου οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν παραπάνω δικαιώματα από τους ανεμβολίαστους.

Αυτό αναφέρεται σε πολλές πηγές ειδησεογραφίας όπου για παράδειγμα στο Ισραήλ άνοιξαν κάποια καταστήματα,γυμναστήρια ακόμα και κινηματογράφοι μόνο όμως για αυτούς που έχουν κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοιό .

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι με ένα πιστοποιητικό μπορούν και εισέρχονται σε καταστήματα και σε γυμναστήρια ,πισίνες και μουσεία .Σε μέρη τα οποία υπάρχει ζωή και κοινωνικοποίηση.
(https://www.protothema.gr/world/article/1095434/israil-sunagoges-kai-katastimata-tha-borousan-na-anoixoun-oli-tin-kuriaki/)

Aυτό μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον και στα παιδιά, στα οποία χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα τους επιτρέπεται ίσως και η συμμετοχή στις δραστηριότητες του σχολείου.

Στην πανδημία αξίζουν περισότερη ‘’ελευθερία’’ οι εμβολιασμένοι;

<<Ναι>> ,λέει ο αρθογράφος των Financial Times Τζον Γκαπερ, ο οποίος θεωρεί τους αρνητές του εμβολίου αντικοινωνικούς και θέλει να δει τους ανεμβολίαστους αποκλεισμένους από την εργασία, από τα αεροπορικά ταξίδια και από τη συλλογική ζωή. Πηγή: Protagon.gr

Είναι εφικτό όμως αυτό το πλάνο που θέλουν να επιβάλλουν ;

Η οργουελική εποχή που θέλουν να μας περάσουν ως φυσιολογική έχει πολλά ψεγάδια.Ένα από αυτά είναι η διχοτόμηση της κοινωνίας .

Από την μία πλευρά οι εμβολιασμένοι οι οποίοι θα ‘’χαίρουν πολλών προνομίων’’ της καθημερινής ζωής και από την άλλη οι μη εμβολιασμένοι οι οποίοι θα ζούνε ουσιαστικά παραγκωνισμένοι από οποιαδήποτε δραστηριότητα κοινωνική ,αθλητική κτλ.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί εντέχνως η διχοτόμηση μίας κοινωνίας όπου έτσι και αλλιώς νοσούσε και προ κορονοιού.

Είναι αυτό όμως η επιχείρηση ‘’ελευθερία’’ όπως μας λένε;

Mπορεί αυτό το σενάριο εάν βρει αρκετές βάσεις και προχωρήσει σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι η αρχή για μία πράγματι αληθινή ελευθερία για το μέλλον της κοινωνίας και των ανθρώπων ή ουσιαστικά να είναι μία άκρως ύπουλη και προσχεδιασμένη επιχείρηση σκλαβιάς ;

Νικόλαος Σακελλαρόπουλος (ναυπηγος μηχανολογος μηχανικος- ερευνητης)

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις