Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

«Εμφύλιος» στη ΝΔ για τα Ίμια: Η αμνησία της κυβέρνησης ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στα στελέχη


 Σε «στρατόπεδα» χωρίζεται η Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των εθνικών θεμάτων. 

Μετά τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο «μπλοκ» Σαμαρά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας της άρνησης του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τα μνημόνια με τα Σκόπια, μπαίνουν και άλλα στελέχη της ΝΔ στο «στόχαστρο». 

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος έκανε ένα tweet για τα Ίμια, με το οποίο άφηνε αιχμές για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την τότε κυβέρνηση Κώστα Σημίτη. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μάλλον το συγκεκριμένο tweet δεν άρεσε και τόσο σε Μαξίμου και σε ΜΜΕ φιλικά προσκείμενο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «Liberal» έκανε επίθεση στον βουλευτή, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κυρανακισμό», δίχως, ωστόσο, να κατονομάζει τον νεαρό βουλευτή (προφανώς περιφρονητικά διότι το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία του βουλευτή) και ουσιαστικά επισημαίνει πως αυτού του είδους οι παρεμβάσεις διαστρέφουν την εικόνα κυριαρχίας, όπως λέει, του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο. 


Χωλαίνει, ωστόσο, το άρθρο ως προς το ότι ένας μόνο βουλευτής, όπως ο Κώστας Κυρανάκης, δεν μπορεί να διαμορφώσει τάση ή ρεύμα που γίνεται «-ισμός».

Να σημειώσουμε εδώ πως αρκετά στελέχη της ΝΔ, που ανήκουν κυρίως στην «δεξιά» πτέρυγα του κόμματος, έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την πολιτική προέλευση αρκετών βουλευτών. 

Σε ότι αφορά το άρθρο δεν επισημαίνεται το γεγονός πως ο βουλευτής εκπροσωπεί μια συνολικότερη τάση και δεν αναφέρονται άλλα ονόματα βουλευτών που διατατέχονται από παρόμοιες απόψεις. Παρόμοιες θέσεις έχει για παράδειγμα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αλλά και άλλοι βουλευτές που διατηρούν στενές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η σφοδρότητα, ωστόσο, της επίθεσης από ένα φιλοκυβερνητικό μέσο έχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα εάν προβάλλεται και σε κάποια δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Κώστας Κυρανάκης, βεβαίως, επιτέθηκε στο λεγόμενο «Σημιτικό ρεύμα» που σε αυτή τη φάση συγκλίνει στη Ν.Δ και υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ίσως αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα κάποιους.

Η αδιαφορία του πρωθυπουργού για τους τρεις ήρωες που έπεσαν στα Ίμια, ο οποίος δεν έκανε ούτε μία ανάρτηση την ημέρα της επετείου, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και σε άλλα στελέχη του κόμματος, με το Μαξίμου να απαντάει... με διαγραφές. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κυριλίδης, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, κλήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο αναμένεται να τον διαγράψει, μετά από ανάρτησή του με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις