Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ένας πολυχώρος με διάσημους πλανόδιους πωλητές


 O Μίκης Θεοδωράκης ήταν εφημεριδοπώλης, ο Στάλιν υπήρξε τσαγκάρης, ο Λένιν τύπωνε τη δική του εφημερίδα και την πωλούσε ο ίδιος, η Βίκυ Μοσχολιού ήταν κορδελιάστρα, ο Σον Κόνερι γαλατάς, ο Μάνος Χατζηδάκις πωλούσε πάγο… Πολλοί διάσημοι, προτού γίνουν ευρύτερα γνωστοί, έκαναν διάφορα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα ή ήταν πλανόδιοι πωλητές…


ΟΧρήστος Γκόρος, ιδιοκτήτης του πολυχώρου «ΕΝΑΝΤΙΟ» ετοιμάζει έναν ιδιαίτερο χώρο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τις ιστορίες τους, έχοντας στο πλευρό του ως συνεργάτη έναν ταλαντούχο ζωγράφο και γλύπτη από το Ιράν, τον Χοσέ Αρσάν.


Ο πρωτότυπος αυτός χώρος προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του -κορωνοϊού επιτρέποντος- στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο Χρήστος Γκόρος γεννήθηκε σε ένα χωριό του Σουλίου, στο οποίο εργάστηκε ως γανωτής και ως κουρέας. Μετά τις σπουδές του στο εξωτερικό εργάστηκε περίπου 10 χρόνια ως ασφαλιστής.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η συνέχεια ήταν πιο συναρπαστική για τον ίδιο, όπως μας λέει, διότι ασχολήθηκε με το κομμάτι των πωλήσεων σε μία γνωστή εταιρία σκευών μαγειρικής στη Γερμανία. Παίρνοντας διάκριση ως πρώτος πωλητής στην Ευρώπη και δεύτερος στον κόσμο ανέλαβε την αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα.


«Το επάγγελμα του πωλητή είναι μία μαγεία, αλλά στη σύγχρονη εποχή δοκιμάζεται. Από το ‘94 που ξεκίνησα εγώ με τη διεύθυνση πωλήσεων στη Ελλάδα έχουν έρθει πολλές αλλαγές» αναφέρει για να προσθέσει ότι αναζητώντας εναλλακτικές στρατηγικές κάναμε την εταιρία σταθμό δραστηριοτήτων με μπαζάρ, σεμινάρια μαγειρικής και εκθέσεις.







«Επειδή είμαστε κατευθυνόμενη πώληση, δηλαδή στην ουσία η εξέλιξη του πλανόδιου, του γυρολόγου κ.ο.κ. σκέφτηκα να κάνω ένα χώρο για τα παλαιά επαγγέλματα με κέντρο βάρους τους πλανόδιους» σημειώνει.

Έτσι βρήκε περίπου 40 ανθρώπους που ήταν πωλητές και έφτιαξε τα σκηνικά με λεπτομέρειες από τα επαγγέλματα που έκανε ο καθένας.

Για τη δημιουργία της κάθε κούκλας γίνεται μια έρευνα, βρίσκουν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τότε στο κάθε επάγγελμα και πάνω σε κούκλα βιτρίνα, ο Χοσέ φτιάχνει με πηλό το πρόσωπο, δίνει την μορφή, το ζωγραφίζει. Στη συνέχεια βρίσκονται ρούχα ανάλογα με την εποχή και το επάγγελμα. Επίσης σε κάθε σκηνικό υπάρχει ένας πίνακας ζωγραφικής σχετικά με το επάγγελμα που παρουσιάζεται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις